Muhaliflerden Türkiye-Rusya anlaşması yorumu

Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu en büyük askeri grup Ulusal Özgürleştirme Cephesi, Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib mutabakatını desteklediklerini açıkladı.

Muhaliflerden Türkiye-Rusya anlaşması yorumu
Muhaliflerden Türkiye-Rusya anlaşması yorumu
GİRİŞ 23.09.2018 00:38 GÜNCELLEME 23.09.2018 00:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Ulusal Özgürleştirme Cephesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, İdlib mutabakatını desteklediklerini duyurdu.

"ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ, ANLAŞMAYI DESTEKLİYORUZ"

Açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a savaşı engellediği için teşekkür ederiz. Soçi görüşmelerinde edinilen kazanımlarla Türkiye'nin yürütmüş olduğu diplomasi çalışmaları bir başarı niteliğindedir." ifadeleri yer aldı.

Halkın, mutabakat sonuçlarını memnuniyetle karşıladığı belirtilen açıklamada, "Cuma günü yapılan halk gösterileri mutabakat sonuçlarını destekler nitelikteydi." değerlendirmesinde bulunuldu.

"SİLAHIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ, YİNE DE TEYAKKUZDAYIZ"

Açıklamada, "Esed rejiminin düşmesi hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Bu yüzden silahımızı bırakmayacağız. Türkiye ile iş birliğimiz devam edecek. Rusya, İran ve Esed rejiminin gaddarca saldırılarına karşı teyakkuzda kalacağız." ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül'de, Rusya'nın Soçi kentinde, "İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakatı" imzalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    akıl olsa uzlaşmayı seçerlerdi. esed fanidir ama suriye 3 e bölünürse tüm petrolünüzü ve verimli topraklarınızın hepsini kaybedeceksiniz.
    Cevapla
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Filistin örneği göz önüne alirsak muhalifler Silah burakmamalari cok haklilar buna allahta sahit..
    Cevapla
  • Hizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Agir silahlari birakmak zorundalar, anlasma bu yonde, yoksa ruslar ve suriye yine bombalamaya baslar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek