Hollanda'dan Türkiye'ye yatırım mesajı!

Hollanda ile yaşanan krizin ve ilişkilerin normalleşmesinin ardından Hollanda Dışişleri Bakanı ilk kez Türkiye'ye geldi. Bakan Çavuşoğlu Hollandalı mevkidaşı Stef Blok ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Hollanda'dan Türkiye'ye yatırım mesajı!
Hollanda'dan Türkiye'ye yatırım mesajı!
GİRİŞ 03.10.2018 15:05 GÜNCELLEME 03.10.2018 15:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin normalleşmesine dönük kritik bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok bugün bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen bakanlar gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ARTIK POZİTİF GÜNDEME ODAKLANMALIYIZ"

Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamasında "Artık pozitif gündeme odaklanmamız lazım. Türiye-AB ilişkilerinde gelinen noktayı ele aldık. Doğrudan yatırım açısından Hollandalı firmalar Türkiye'de birinci sırada. Karşılıklı yatırımlarımız artıyor.Avrupa ile olan ilişkilerimizi de canlandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ben de Hollanda'yı ziyaret etmek istiyorum." dedi.

SORU CEVAP:

 

 

Makedonya'daki isim değişikliği referandumu

Çavuşoğlu: Yakından takip ettik. Kritik bir referandumdu. Geçmişte AKPM adına Makedonya'daki seçimleri gözlemlemek için gitmiştim. Bu referandum sonucu Makedonya halkının kararıdır. Buna saygı duymak zorundayız. Diğer taraftan NATO ve AB'nin referandum sonuçlarından dolayı Makedonya ile işbirliğinden geri adım atmaması gerekiyor. NATO üyeliği için müzakerelerin devam etmesi gerekiyor. AB'nin de Batı Balkanlar'a daha çok önem vermesi gerekiyor.

Hollanda'ya yapılan Nazi benzetmeleri

Çavuşoğlu:
Ben bu konuda sizinle aynı fikirde değilim. Ne ben ne sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan böyle şekilde yorum yapmadık. Biz sadece Nazi zamanını hatırlatıyor dedik, Hollanda hükümeti ve Hollanda halkını suçlamadık. Olan şeyler normal değil, biz bunları kabul edemeyiz. Sayın Erdoğan'ı eleştirdiğiniz zaman diktatör diyorsunuz, biz buna cevap verdiğimiz zaman bu hoşunuza gitmiyor. Sizler belli derslere alışmışsınız ama cevap almak hoşunuza gitmiyor. Hollanda halkını hiçbir zaman bu şekilde suçlamadık. Sadece Hollanda hükümetini eleştirdik. Şimdi de anlaştığımız gibi o günleri geride bıraktık.

Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri

Blok:
Birçok kriter var yerine getirilmesi gereken. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi. Bunlar da ilerleme sağlanması gerekiyor.

Türkiye'nin ekonomik durumu

Blok
: Türkiye'nin çok büyük bir ivme potansiyeli var. Bu son 10 yılda bize birkaç kez gösterildi. Hollanda'da yatırım yapmak isteyen kişilerin olduğunu biliyorum. Karma ekonomik komisyonu bunun için kullanmak ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

Çavuşoğlu: Ekonomimize bir saldırı olduğu açık, bunun nedenlerini de biliyoruz. Fakat bizim bankacılık ve finans sistemimiz son derece güçlüdür. Her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da devam eden süreçler var. Bu konuda gerekli adımlar atıldı, tedbirlerimiz aldık. Kur dalgalanmasına karşı aldığımız tedbirlerin neticesini görmeye başladık. Bu tip geçici krizler olabilir. Türkiye'nin geçmişinde çok ciddi ekonomik krizler olmuştu. Etrafımızdaki zorluklara rağmen Türk ekonomisi istikrarlı bir şekilde büyüdü ve çok ciddi fırsatlar sundu. Bundan da en çok Hollandalı firmalar yararlandı. Şu anda Türkiye'ye yatırım için en doğru zamandır. İki ülke arasındaki ticaretin artması iki ülkenin yararınadır.

YORUMLAR 2
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ab nin ayakta kalabilmesi icin buyumesi gerekir.Kalite olsada gereksiz uretmeler var,gereksiz uretmeler olunca nefsin bir muddet rahatlar ama sonra yine hortlar yine aynisini ister doymak bilmez.Ureten devletlerin hepsi girtlagina kadar borclu,sebebini incelersen hep gereksiz harcamalardan olur
    Cevapla
  • Nurettin 5 yıl önce Şikayet Et
    çek bir düşman daha harikasın TÜRKİYE
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!