Çavuşoğlu'ndan Pompeo'ya: O iş bitti, iptal yok!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmede mevkidaşına S-400 anlaşmasına ilişkin, 'Mevcut anlaşma tamamlandı, bunu iptal edemeyiz' dedi.

Çavuşoğlu'ndan Pompeo'ya: O iş bitti, iptal yok!
Çavuşoğlu'ndan Pompeo'ya: O iş bitti, iptal yok!
GİRİŞ 21.11.2018 02:37 GÜNCELLEME 21.11.2018 04:47
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, ABD ziyareti çerçevesinde yaptığı ziyaretin ardından Washington'da gazetecilere yönelik açıklamasında, "Mevcut anlaşma tamamlandı, bunu iptal edemem. Fakat daha fazla hava savunmasına ihtiyacım var ve bunu müttefiklerimden almayı tercih ederim" dedi.

 

 

Çavuşoğlu daha önce yaptığı bir açıklamada da "Biz S-400'leri aldık, nokta. Bundan sonra bunun tartışması olmaz. Acil ihtiyacımız var, aldık. Biz alırken de özellikle NATO'ya ve müttefiklerimize yönelik tehdit oluşturmaması içinde gerekli hassasiyeti gösterdik. Müttefiklerimiz bize satsaydı onlardan alırdık. Bırakın bize satmayı, biliyorsunuz sınırımızdaki bataryaları bile zamanında çektiler. Dolayısıyla Biz hava sahamızı korumak zorundayız. Kendimizi, milletimiz ve toprağımızı korumak bizim asli görevimiz" demişti.

Türkiye ile Rusya arasında Aralık 2017'de Rus hava sistemleri S-400'ler için anlaşma imzalanmıştı.

 

 

YORUMLAR 20
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    KONUNUN ÖZÜ : Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden Güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin ; "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için çabalar içinde. Birçok uydu ile bağlantılı uçacak F-35 uçakları İrana sorunsuz gider ama Yunanistan , Kıbrıs Irak ve Suriye gibi yerlerde "ABD'nin isteği dışında" milli amaçlarla da uçurulur diyen herkimse "YALAN SÖYLÜYORDUR" dersem ağır olur belkı ama çok safiyane düşünüyor diyeyim o zaman...!!
    Cevapla
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    asıl endişeleri o teknolojiye sahip olmamız ve yakin gelecekte üretebilecek seviyeye gelmemiz buda bu tooraklarda operasyon yapmalarını çok zorlaştıracak
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Nokta.
    Cevapla
  • meyyid 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide neden hala gelmiyor o zaman.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Türkiye'nin tek düşmanı var, ABD. S400'lerin kullanılacağı başka bir tehdit yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil