Ankara'ya davet edildi, önce Atina'ya koştu!

Kıbrıs Rum Ana muhalefet partisi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, cuma günü Ankara'da yapacağı görüşmeler öncesinde Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü. Kiprianu'nun, Atina'ya gitmeden önce Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile de bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ankara'ya davet edildi, önce Atina'ya koştu!
Ankara'ya davet edildi, önce Atina'ya koştu!
GİRİŞ 22.11.2018 05:05 GÜNCELLEME 22.11.2018 05:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) adlı düşünce kuruluşunun davetlisi olarak Cuma günü Ankara'ya gelecek olan Kıbrıs Ana muhalefet partisi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, bugün Atina'da Yunanistan Başbakanı Çipras ile bir araya geldi.

 

 

KIBRIS KONUSUNDAKİ TUTUMLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRDİLER

Görüşmede Çipras ile Kiprianu, Kıbrıs konusundaki tutumlarını yeniden gözden geçirdi. Çipras, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kiprianu ile yararlı bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

 

 

YUNANİSTAN'IN TUTUMU

Yunanistan, Kıbrıs'ta varılacak bir anlaşmada Türkiye'nin garantörlüğünün sona erdirilmesini ve Türk askerinin Ada'dan çekilmesini istiyor.

Kıbrıs'ta doğalgaz gerilimin yaşandığı bir dönemde Rumlar'ın en büyük partisi AKEL'in Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Ankara ziyareti, Ada'nın yanısıra Türkiye ve Yunanistan'da da dikkatleri yoğunlaştırdı.

ANKARA'YA DAVET EDİLDİ

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) adlı düşünce kuruluşunun davetlisi olarak Ankara'ya gelecek olan Kiprianu, düzenlenecek toplantıda görüşlerini anlatacak.

ÇAVUŞOĞLU DA KATILACAK

Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavcuşoğlu da katılacak. Çavuşoğlu ile Kiprianu'nun toplantıdan sonra görüşme yapması bekleniyor.

Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununun kısa bir süre içerisinde çözülmemesi durumunda, bölünmenin kalıcı hale geleceğini savunuyor.

AKEL Lideri Kiprianu daha önce de dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin şimarık çocuğu olan Yunanistan'a yine destek verilmektedir. Zira "Ortadoğuda Üst Aklı dinlemeyen Türkiye'nin Yunanistanla dalaştırılarak 2 cepheli savaşa zorlanmaktadır. Kıbrıs güneydoğu "petrol/doğalgaz yatakları" konusunda İsrail, Mısır ve Yunanistan arasında Türkiye'ye karşı ittifak oluşturulmuştur...!!
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar sevmesekte en azından kılıçdaroğlu ve chp den daha mantıklı şey yapmış.
    Cevapla
  • ozkayalar 5 yıl önce Şikayet Et
    dürüst vatan sever insanlar böyle yapar.bizdeki anamuhalefet ise tersini yapar.
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    İyide elin gavuru kendi ülkesine ihanet etmezki.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kilicdarogluda aynini yapiyo hemen almanyaya kosuyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz