Binali Yıldırım için yeni formül

Binali Yıldırım’ın, belediye başkanı olduktan sonra devlet protokolünde geriye düşmesi ile ilgili yapılan tartışmalardan sonra, AK Parti bu konudaki kafa karışıklığının giderilmesi için yeni bir protokol düzenini gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Binali Yıldırım için yeni formül
Binali Yıldırım için yeni formül
GİRİŞ 30.11.2018 09:42 GÜNCELLEME 30.11.2018 15:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’la ilgili ‘protokol sıkıntısına’ formül aranıyor. AK Parti içinde, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık yapmış birinin, belediye başkanı olduktan sonra protokolde bakan, milletvekilli ve hatta şu anda emrinde çalışan bazı bürokratlardan geriye düşmesinin doğru olmayacağı değerlendirmesi yapılıyor. Bu kapsamda, AK Partili bazı hukukçular protokol probleminin aşılması için farklı formüller gündeme getirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETİK OLMAZ

Bu formüllerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da iletildiği belirtildi. AK Parti kaynakları, Yıldırım’ın seçimlerden sonra ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ yapılacağı iddiasının gerçekçi olmadığını dile getirirken, hem belediye başkanlığı hem de cumhurbaşkanlığı yardımcısının aynı anda yürütülmesinin ‘Etik’ açıdan da uygun bulunmayacağını değerlendiriyor. Bunun yerine protokol düzeninde değişikliğe gidileceği belirtiliyor.

PROTOKOLDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLEBİLİR

Mevcut İstanbul protokolünde büyükşehir belediye başkanı, garnizon komutanının ardından dördüncü sırada bulunuyor. Ancak AK Parti kurmayları, eski meclis başkanları ve eski başbakanların protokolde bakanlardan önce geldiğini hatırlatarak “Bu konuda kanuni bir düzenleme yapmaya da gerek yok. İdari bir kararla, yeni bir protokol düzeni getirilebilir. Sayın Yıldırım, İstanbul büyükşehir belediye başkanı olsa bile eski başbakan ve eski meclis başkanı sıfatını koruyacaktır. Gerekirse idari bir kararla, Cumhurbaşkanı dışında kimseyi karşılamak veya uğurlamak zorunda kalmayacağına yönelik de adım atılır” değerlendirmesi yaptı.  AK Parti kulislerinde ayrıca, sadece İstanbul protokolü için değil, tüm Türkiye’de yeni bir protokol düzenine gidilmesi, karşılama-uğurlama gibi seremonilere yeni bir düzen getirilmesi, bu tip uygulamaların gerekirse kaldırılması konusu da tartışılıyor.

 


MEHMET MUŞ'TAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbulBüyükşehir Belediye Başkan adaylığı çerçevesinde, protokol düzenlemesi yapılacağı iddiaları"na ilişkin, partinin ilgili kurulları tarafından yapılacak açıklamaların esas olacağını dile getirdi. Muş, "Bu iddialar bizim resmi kaynaklarımız tarafından ifade edilmediği sürece bir anlam ifade etmez. Sağda solda yazılan iddialar bunlar." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 32
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Binali yıldırım beyefendi Meclis başkanı kalmalı. Arada bi şakalar yapıp gülücükler atabilir çünkü buna ihtiyaç var. Tbmm sanki kurusıkı bomba! Kravatlı teröristler olduğu sürece işimiz zor ama ecri sevabı çok.Allah cc zail etmesin inşaAllah.
    Cevapla
  • ahi 5 yıl önce Şikayet Et
    dava dava dava
    Cevapla
  • birlik 5 yıl önce Şikayet Et
    bana göre protokol önemli değil sen halkın kalbinde yer al yeter halka hizmet yap yeter protokol için seni oraya göndermiyoruz
    Cevapla
  • A raf 5 yıl önce Şikayet Et
    Istanbula aday olacak AK partimizde ve islambol fa başka mū min mi kalmadiki.
    Cevapla
  • yaşar şeker 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla hemşerime her şey yakışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi