Hükümetten kritik F-35 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-35 konusuyla ilgili olarak, "Trump ile Cumhurbaşkanımız G-20'de görüştü. Trump kendisi konuyu açtı. Hiçbir problem yaşanmasını istemiyoruz" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 05.12.2018 14:52 GÜNCELLEME 05.12.2018 15:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kritik açıklamalarda bulundu. F-35 konusunda değerlendirme yapan Çavuşoğlu, "Trump ile Cumhurbaşkanımız G20'de F-35 konusunu görüştü. Trump kendisi konuyu açtı ve Türkiye'nin bu proje'nin önemli aktörlerinden birinin olduğunu söyledi. İptal söz konusu değil, şu an bir sorun görmüyoruz" ifadelerini kullandı.



Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Astana süreci açıklamasıyla ilgili olarak "Çok talihsiz bir açıklamadır. Jeffrey’nin kendi düşüncesi olduğunu zannetmiyorum" dedi. Çavuşoğlu şöyle konuştu;

 

 

KARADENİZ'DE GERGİNLİK

"El konulan gemi ve mürettebat serbest bırakılmalı. Kerç Boğazı'nda hem Rusya hem de Ukrayna'nın hakları var. Bir daha gerginliğe yol açmamak için iki ülkenin koordine etmesi gerekiyor.  Bundan sonra sorunun yaşanmaması için biz de elimizden gelenleri yapacağız.Bizim büyükelçiliğimizde çalışan tercüman arkadaşlarımız var. Bu işi soruşturacağız ve açığa çıkması için gerekenleri yapacağız. Kendi büyükelçiliğimiz bünyesindeki arkadaşlarımızla bu işi yapıyoruz.

 

 

KAŞIKÇI SORUŞTURMASI

NATO toplantılarında birçok mevkidaşım uluslararası soruşturmaya gerek var mı yok mu diye sordular. Biz Suudi Arabistan'daki soruşturmalardan bilgi edinemedik. Suudi Arabistan'ın şeffaf olması gerekiyor. Çelişkili ifadeler görüyoruz. Kendi topraklarımızda işlenmiş bir cinayetin aydınlatılması için üzerimize düşenleri yapmak lazım."

YORUMLAR 12
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD li tramp KILIÇDAROĞLU ne konuştuğunu bilmiyor.
    Cevapla
  • Mehmet Güler 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi uçağımızı yapalım, askeri uçak ihtiyacımızın en az yarısını milli üretim uçak filosu ile oluşturalım, savaş uçağı satabilen ülkeler konumuna gelelim f- 35 konusunda sorun çıkarsa gene çıksın .
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna konusunda NATO ile Rusya arasında gerginlik yaratılıp Türkiye'ye "safını seçmene gerek yok zaten sen bizdensin" emrivakisi yapılacak ! Astana'da Rusya-İran ve Türkiye birlikteliğinin erozyona uğratılması amaç. Geçmişte BUSH ve BLAİR toplantıya girer, aynı anda Türkiye'de "HCBS ve Sinagog patlamaları olur".Bu ikili toplantıdan çıkar ve "-Türkiyede bizle terörle mücadelede AFGANİSTANA gelecek emrivakisine benzeyecek yine..!!???
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok Güzel bir degerlendirme, Mantikli!!!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Tezkere zamanında neden TRANZON'da emperyalistlerin deniz Üssü isteğinde bulunduğunu şimdi anladınız mı? Sakın ve sakın şimdi bu emperyalistlerin "Gelin Montröyü değiştirelim, daha çok savaş gemimiz Karadeniz'de dolaşssın" isteklerini kabul etmeyelim. Bir de Karadenizdeki sorunlara daha çok ortak olmayalım...!!??? Zira bu istekte bulunacak ülkeler bizi Irak ve Suriye'de dezavantajlı duruma düşüren ülkelerdir !!
    Cevapla
  • Bence 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 ler gelirse, bu uçağa vermezler !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi