Çavuşoğlu: Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle ilgili gelişmeler YPG'ye hizmet etmemeli. Fransa YPG'yi korumak için Suriye'de kalacaksa bunun kendisine faydası olmaz. '' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer
Çavuşoğlu: Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer
GİRİŞ 25.12.2018 09:50 GÜNCELLEME 25.12.2018 10:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıkları ve ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin konuştu.

"Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer" ifadesini kullanan Bakan Çavuşoğlu, "Çekilme sürecini ABD ile koordine edeceğiz. ABD ile her düzeyde görüşüyoruz" dedi.

Washington'ın kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Çavuşoğlu, ''Ancak çekilmeyle ilgili gelişmeler YPG'ye hizmet etmemeli" şeklinde konuştu.

''ÇEKİLME SÜRECİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE RUSYA'YA GİDECEĞİM''

Bakan Çavuşoğlu, çekilme sürecini değerlendirmek üzere Rusya'ya gideceğini de söyledi. ABD, Suriye'den çekilinceye kadar Münbiç'te yol haritasını uygulayabileceklerini ifade etti.

Çavuşoğlu ''Fransa YPG'yi korumak için Suriye'de kalacaksa bunun kendisine faydası olmaz. Çekilme sonrası doğacak boşluktan teröristler yararlanmamalı. ABD'nin çekilme kararıyla YPG’nin bütün hayalleri suya düştü. Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili bekleme sürecine geçtik'' dedi.

"TEK BAŞIMIZA MÜCADELE EDEBİLİRİZ"

DAEŞ’le mücadeleyi teröristlerle işbirliği yapamayacaklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “DEAŞ, Suriye’nin neresinde olurda olsun temizleriz. DEAŞ’le mücadelede teröristler hariç herkesle işbirliği yapabiliriz. DEAŞ’la mücadeleyi tek başına tapacak gücümüz de var” diye konuştu.

Çauuşoğlu, Esad rejiminin YPG ile mücaele edeceğini sanmadığını da dile getirdi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de "Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili BM soruşturması için bazı ülkelerle görüşüyoruz'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 15
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Vurun orası suriye halkı türkmen Suriyeliler arabların dır PKK ve diğer katillerin değildir teröristler in değildir esedde vurulmalı halk bu vahsiden kurtulmalı pkkyıda vurun ve terörist çok hepsi halkın içinde casus olmustur
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa pkk yi korumak icin türkiye ile savasmaz savasacaksa en az 100 bin asker göndermeli bunu göze alamaz türkiye derhal girmeli bu dedikodular son bulur bekledikce Problemler artar ve artiyor engel olmak icin her seyi yapiyorlarlar
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Birisi 1000 yıldır batının sınır bekçiliğini yapıyoruz demiş; o yüzden mi Viyana kadar gidildi.Balkanlar 500 yıl Osmanlı toprağı oldu. O kadar Batıcılık içlerine işlemiş ki haşa Batı kadir-i mutlak sanki, her şeyi batı belirler diğer milletler sanki figüran. Kur'an da diyor ki 'Biz güç ve zenginliği kavimler arasında döndürür birinden alıp diğerine veririz' ve bu devran kıyamete kadar devam edecektir. 1750 kadar tüm dünyadaki üretimin %33 ü Çinde yapılıyordu Amerika kıtasının keşfine rağmen; sanayi devrimiyle 1800 lerde %20 ye 1950 lerde ise %6 ya düşmüştü. Bugün %18 i geçti, sadece 1 örnek verdim. Şimdi güç tekrar Doğuya kayıyor. Ayeti kerimede denildiği gibi devran geri tekrar dönüyor
    Cevapla
  • seyirci 5 yıl önce Şikayet Et
    Vurun artık
    Cevapla
  • Amasralı Efe 5 yıl önce Şikayet Et
    Güreşte bir söz vardır Zor oyunu bozar diye ancak dikkatli ve hesaplı olunmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi