Fatih'te Mekke'nin Fethi heyecanı

AK Parti Fatih Kadın Kolları'nın düzenlediği Mekke'nin Fethi’nin 1388. yılı anma programı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Fatih'te Mekke'nin Fethi heyecanı
Fatih'te Mekke'nin Fethi heyecanı
GİRİŞ 31.12.2018 23:05 GÜNCELLEME 31.12.2018 23:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çok sayıda davetlinin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve Mekke’nin Fethi’yle ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

 

 

2 KİŞİYE UMRE HEDİYE EDİLDİ

İlahiler eşliğinde, Fatihlilerin unutulmaz anlar yaşadığı programda, katılan davetliler arasında yapılan çekilişle 2 kişiye umre hediye edildi.

 

 

Yeryüzünde ilk kara oluşumunun başladığı ve yeryüzünün ilk binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke'nin, İslam ordularınca 11 Ocak 630 tarihinde fethedilmesi dolayısıyla icra edilen "Mekke'nin Fethi” Programında konuşan AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan Çalık, Fetih Suresi 1. ayetine vurgu yaparak “Şüphesiz, biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik” ayetiyle sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V) kutlu bir fetihle müjdelendiğini, fetihlerin anası olan Mekke’nin Fethi’nin şefkat ve merhamet temelleri üzerine inşa edildiğini ve insanlığın İslam’la buluştuğu en önemli günlerden biri olduğunu söyledi.

“İstanbul’un Fethi’ne de kapıların açıldığı Mekke’nin Fethi’nin, İstanbul’un kalbi Fatih semtinde anılmasının da ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Çalık, bu anlamlı günün Fatihli hanımların kalplerinde bir dirilişe vesilesi olmasını temenni ediyorum” dedi.

Programa AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin de katıldı.  “Mekke’nin Fethi’ni anma programının Fatih ilçesinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Narin, “Medeniyetin, teknolojinin en üst noktasında yaşadığımız şu günlerde, nasıl bir peygamberin ümmeti olduğumuzun bilincinde olarak, önümüzdeki yılların ülkemize milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • isa61 5 yıl önce Şikayet Et
    muslumanin bu gece hibir etkinlik yapmasi uygun degildir. bu gece fazla ibadet bile abestir. kendinize gelin muslumanlar.tepki icin hristiyanlara benzemeyin.
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle olmalı müslümanlık ayyaş sarhoş orda burda gezip elin yıl başını kutlamak değil
    Cevapla
  • ahmedi 5 yıl önce Şikayet Et
    bu gecede yapilan bütün etkinlikler abesle iştigaldir oyun cikarmayın
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti kadın kollarını teprik ediyorum. Allah cc razı olsun inşaAllah. Müthiş bir örnek olmuştur. Yılbaşı çirkinliklerinden korunmak için de büyük bir fırsat olmuş. Bomba paraları kül oldu. Burada rahmet oldu. Umreye gidenler mutlu! Bizlerede dua ediniz inşaAllah.
    Cevapla
  • ismail gaspirali 5 yıl önce Şikayet Et
    mekke'nin fethini miladi takvime göre mi kutluyorsunuz? ee madem miladi takvime göre kutlanıyor, o zaman yılbaşı da kutlanabilir bir şey oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!