Erdoğan'ın terslediği Bolton'ın o sözü unutulmadı!

Yıllardır Başkan Erdoğan'ı hedef alan, verdiği mesajlarla kinini açıkça dışan vuran John Bolton, son olarak Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı operasyonla ilgili haddini aşarak küstah ifadeler kullanmıştı. Bugün ise Erdoğan'la görüşmek isteyen ancak olumlu yanıt alamayan Bolton ülkesine döndü.

Erdoğan'ın terslediği Bolton'ın o sözü unutulmadı!
Erdoğan'ın terslediği Bolton'ın o sözü unutulmadı!
GİRİŞ 08.01.2019 19:00 GÜNCELLEME 08.01.2019 19:27
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı - Haber 7

 

 

Başkan Erdoğan’ın görüşmeyi reddettiği ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un geçmişi skandal açıklamalarla dolu. 15 Temmuz akşamı darbeyi desteklemiş, Afrin’de PKK terör örgütüne operasyon yapılınca sert tepki göstermiş, 1 Mart tezkeresi çıkmayınca küplere binmişti.

15 TEMMUZ’DA DARBE BAŞARILI OLMALI DEMİŞTİ

 

 

John Bolton 15 Temmuz’da Türkiye’de darbe girişiminin olduğu saatlerde daimi yorumcusu olduğu Amerikan Fox Televizyonunun canlı yayın konuğuydu.
Açık açık darbe çığırtkanlığı yapmıştı.

Darbe başarılı olursa Erdoğan’ın Osmanlıyı geri getirme planları suya düşer” demişti.
Aksi takdirde Türkiye Ortadoğu’nun baskın gücü olacak” diye dert yanmıştı.

Kalbimde Erdoğan için merhamet yok, devrilirse tek bir gözyaşı bile dökmem. Onun ABD'nin dostu olduğuna inanmıyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

15 TEMMUZ SONRASI KÜPLERE BİNMİŞTİ

Kanlı darbe girişimi bastırıldıktan sonra John Bolton Türkiye için yine skandal bir ifade kullanmış, “totaliter İslamcı diktatörlük” demişti.

TÜRK ASKERİ AFRİN’E GİRİNCE PKK-PYD İTİRAFI GELMİŞTİ

Bolton 23 Mart’ta Afrin’deki PKK teröristlerine yönelik Zeytin Dalı harekatının devam ettiği süreçte yine Fox Televizyonunda canlı yayındaydı.

Zeytin Dalı harekatına baştan beri karşı çıkıyordu.
PKK terör örgütü için bugün “Suriye’deki Kürtler” diyen Bolton o gün de aynı ifadeyi kullanıyordu.

Ama canlı yayın sırasında silah verdikleri PYD’lilerin PKK ile ilişki içerisinde olduklarını da itiraf etmiş, “DAEŞ’i yenmek için Kürtleri destekledik ama yeterince dikkate almadığımız bir şey var o da bizim desteklediğimiz Kürtlerin, Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği Marksist bir grubun müttefiki olmasıydı” demişti.

Bolton Marksist bir grup olarak tanımladığı PKK terör örgütü için “bizim desteklediğimiz PYD’nin müttefiki” ifadesini kullanmıştı.

BOLTON’UN KUYRUK ACISI 1 MART 2003’E DAYANIYOR

ABD’li danışman John Bolton danışmanlık görevi öncesinde ABD’nin BM büyükelçiliği yaptığı dönemde de bir çok kez Türkiye’yi bilhassa da Başkan Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Ama o açıklamaların bir ilki de var. O da 1 Mart 2003’e ait.
O dönemde ABD Dışişlerinde çalışan Bolton, TBMM’den Irak tezkeresi çıkmayınca “Erdoğan tüm çabalarımızı sabote ediyor” demişti.

KAFASINDA KİPAYLA NETANYAHU’NUN YANINA YAKIŞIR

Amerikalı danışman Bolton Ankara’dan önce İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yanındaydı. Kafasına kipa takıp, Siyonistlerle ağlama duvarında ayin yapmıştı.

Netanyahu’yla beraberken Suriye’den çekilmek için Türkiye’ye “PKK’lıların can güvenliğini garanti edin” şartını koşmuştu. Siyonist ve neo-con olarak bilinen John Bolton tüm bunların üstüne Ankara ziyaretinde Başkan Erdoğan’la da görüşmek istemiş ancak Erdoğan o talebi geri çevirmişti.

ABD MEDYASINDA ALAY KONUSU OLDU

Amerikalı gazeteciler Erdoğan tarafından reddedilen Bolton için “Erdoğan Bolton’u tersledi ama kibar bir şekilde” diye yorumda bulundu.

Bloomberg'in Beyaz Saray Baş muhabiri Jennifer Jacobs, “Erdoğan Bolton’u tersledi ama kibar bir şekilde, görüşme sırasında İbrahim Kalın’ı arayan Erdoğan aralarına katılamayacağını söyleyip selamlarını gönderdi" diye twit attı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 83
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis, "Joe Dalton"a ayarı vermiş.
    Cevapla
  • suphan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirden merhamet beklenmez.
    Cevapla
  • Ekomeko 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana reis. Boyle ol arkandayiz. Gelecek icin anahtar kelimeleri veriyorum. Daha cok liyakat Daha cok adalet Daha cok teknoloji Daha cok sistem
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    abd artık siyonistlerin elindedir. abd de seçimi kim kazanırsa kazansın onların dediğini yapmak zorundadır. yoksa seçimi kazanamaz. yani Dünyanın huzuru siyonistlerin vicdanına kalmış görünüyor. eğer islam olarak birleşemezsek bu lanetli kavim müslüman ülkelerde kan akıtmaya devam edecek ta ki emellerine ulaşıncaya kadar.
    Cevapla
  • Vatantansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Defosun gıdasın bırdahada gelmesın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"