Destici: Türk-Kürt savaşı çıkarmaya çalışıyorlar

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, "Yıllardır ABD, Batı, emperyalistler, Siyonistler, bir Türk-Kürt savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Elhamdülillah bugüne kadar bunu başaramadılar ve bugün tekrar bunu dillendiriyorlar." dedi.

GİRİŞ 09.01.2019 14:58 GÜNCELLEME 09.01.2019 15:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Destici, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Destici, şiddet konusunda ülkenin nereye gittiğini sorgulanması gerektiğini ifade etti. Şiddet, taciz ve tecavüzlere karşı ciddi tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Destici, çocukları ve kadınları kaçırıp tecavüz ederek öldürenler ile teröristler için idam yasası tekliflerinin Mecliste bulunduğunu, bu teklifin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. "ABD'nin çekiliyoruz" ifadesinin bir illüzyondan ibaret olduğunu dile getiren Destici, ABD'nin çekilme için akıl almaz şekilde Türkiye'ye "Kürtlerin katledilmemesi" şartı öne sürdüğünü hatırlattı.

 

 

Bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Destici, şunları kaydetti: "Böyle bir cümleyi hiçbir yetkili kuramaz. Bu, Türkiye'ye çok çirkin bir iftira olmasının ötesinde, Türk-Kürt düşmanlığını ateşleyecek sinsi bir planın sözlü ifadesidir. Yıllardır ABD, Batı, emperyalistler, Siyonistler, bir Türk-Kürt savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Elhamdülillah bugüne kadar bunu başaramadılar ve bugün tekrar bunu dillendiriyorlar. Bu kabul edilebilir değildir. Kürtler bizim kardeşimizdir. Biz aynı milletin efradıyız. Bizim geçmişimiz, bugünümüz beraber, inşallah yarınımız da beraber olacak.

Biz, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere, Araplara, Türkmenlere farklı gözle bakmıyoruz, hepsine kardeş gözüyle bakıyoruz. Bizim ayırdığımız, mücadele ettiğimiz ve düşman olarak nitelendirdiğimiz terör örgütleridir. PKK, PYD, YPG, DEAŞ terör örgütüdür ve bunların hepsi, bizim düşmanımızdır. Bunlar sadece Türkiye'nin, Türklerin düşmanı değil Kürtlerin de o bölgede yaşayan Arapların da düşmanıdır. Fırat'ın doğusunda Kürt nüfusundan çok Arap nüfusu vardır ve onlar dört gözle Türk askerinin bölgeye gelip kendilerini özgürleştirmesini ve güvenliklerini sağlamasını bekliyor.

 

 

Gerçek budur. Bu gerçeği ne ABD'nin bu çirkin açıklamaları ne de başka bir husus değiştiremez." ABD heyetinin dün Türkiye'de bulunduğunu anımsatan Destici, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda ABD ve diğer bölge ülkelerinden destek istediğini aktardı. Destici, "PKK eşittir PYD, YPG'dir. Bunlar terör örgütleridir, bunlar Kürtler veya Kürtlerin temsilcisi olarak tanımlanamaz." dedi. Destici, Fırat'ın doğusunun zaman kaybetmeden özgürleştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "ABD, hiç merak etmesin Türkiye onların Afganistan ve Irak'ta tüm dünyaya vadedip lakin işgal ve zulmüyle sonuçlanan müdahalelerin tersine, bir hekim hassasiyetiyle vücudun diğer organlarına zarar vermeden çıbanı söküp atacaktır." ifadesini kullandı.

BBP'nin yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarının son dönemece girdiğini kaydeden Destici, "Bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz il başkanları ve MKYK toplantısının ardından, adaylarımızı kamuoyuna açıklamaya başlayacağız". şeklinde konuştu. Bir basın mensubunun yerel seçimde ittifaka ilişkin sorusunu Destici, "PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin karşısında bir seçim bölgesinde kim önde yarışıyorsa onu destekleyeceğiz. Biz yarışıyorsak da biz aynı desteği bekleriz. Ağrı Belediyesinde diyelim ki AK Parti'yi destekleyebiliriz ama Tutak Belediyesinde de biz aynı desteği bekliyoruz." diye yanıtladı. 

YORUMLAR 6
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Gönlü güzel BAŞKANIMIZ, Rabbımız milli ve yerli duruşa düşmanlık edip siyonist, evanjelist yapının dümen suyunda dolanan şer ittifakının, MASKELİ BALO MENSUPLARININ ŞERRİNDEN, MİLLETİMİZİ, VATANIMIZI, BAYRAK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZI KORUSUN, RABBIMIZ, dilerim.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin. Kürt kardeşlerimi Allah cc için seviyorum. Allah cc bizi kardeş kıldı. Buna itirazı olan Allah'tan cc cezasını alır! Biz sev kurtul ver kurtul anlayışına sahibiz. Anladınız değil mi?
    Cevapla
  • Buyuk Dusunur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu BBP, kendisi kucuk ama hem mensuplari, hem de kalpleri buyuk! Ve buyuk laflar edip, buyuk dusunuyorlar. Iki kelime ile oyunu ne kadar dogru aktardi adam! Merhum Muhsin'e olanlar bu oyunun kiyiya vuran dalgalarindan biri. Kesinlikle dogru! Kurt-Turk savasi cikaramazlarsa, sunni-alevi karti var ellerinde. Niye? Bu sorunun cevabi ilkokul duzeyinden itibaren herkese ogretilmeli. Hacli savaslari bitmedi! *Dogu Roma isgal altinda*. Bu ifade tum oyunlarin icine girdigi dosyanin adi!
    Cevapla
  • Kıyas 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Amerika Kızılderili ve zencilere soykırım yaptınız bunun hesabını ne zaman vereceksiniz başınızı yastığı koyduğunuz zaman vicdanınız rahatmı Kızılderili insanları Apaçi deyip kurşuna dizdiğiniz bu insanların topraklarını elinden alarak vatanında sörgün etiğiniz bu insanlar şimdi nerede yaşarlar ey ABD.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 5 yıl önce Şikayet Et
    KİMSE TÜRK-KÜRT SAVAŞI ÇIKARAMAZ bunlar fasa fiso şeylerdir .TÜRKÜRT arasın harf farkı bile yoksa. HEDEFİMİZ terör örğütleridir .hdp,chp,ip,sp TÜRKÜ,KÜRDÜ temsil edemez .BELKİ OY OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR ammaaaaaaaaaaaaaaa ASLI temsil edemez entrikalara bakın tarihe bakın, ANLARSINIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!