Bakan Selçuk duyurdu: Hayata geçireceğiz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında rehabilitasyon ve uyum süreçlerine bütüncül bir yaklaşım getiren Bağımlılık Tedavisi Hizmet Modelini (BAHAR), Sağlık Bakanlığı ile hayata geçireceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk duyurdu: Hayata geçireceğiz
Bakan Selçuk duyurdu: Hayata geçireceğiz
GİRİŞ 10.01.2019 14:55 GÜNCELLEME 10.01.2019 14:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından Gençlik ve  Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının desteğiyle düzenlenen "Sporla Kal  Güvende Kal Projesi"nin üçüncü buluşması, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans  Salonu'nda yapıldı.

 

 

Selçuk, burada yaptığı konuşmada, insan ve toplum sağlığına en büyük  zararı verenlerin sigara, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığı olduğuna işaret  ederek, bağımlılığın bireyin yanında aile ve toplum yapısını da tehdit eden en  önemli sorunların başında geldiğini vurguladı.

Gençleri, aileleri uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı korumanın,  önlemler almanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydeden Selçuk,  bağımlılıkla mücadeleyi ilgili kamu kurumlarıyla tam bir koordinasyon içinde  yürüttüklerini belirtti.

 

 

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ PROFİL ARAŞTIRMASI

Bakan Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak  araştırma, sosyal uyum ve talep azaltımı alanlarında sorumluluk üstlendiklerini  vurgulayarak, uyuşturucu kullanım yaygınlığını tespit etmeye yönelik Türkiye  Üniversite Gençliği Profil Araştırmasını (TÜGPA) tamamladıklarını bildirdi.

Araştırmanın, sadece gençlerle ve gençlik üzerine ülkede yapılmış ilk  profil araştırması olma özelliği taşıdığına değinen Selçuk, araştırmaya 33 ilde  68 farklı üniversiteden 20 bini aşkın gencin dahil olduğunu anlattı.

"BAHAR'I HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

ile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeli marifetiyle uyuşturucu  kullanımı konusunda yerinde tespitler yaptıklarına işaret eden Selçuk,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede tedavi kadar tedavi sonrasında  kişinin sosyal hayata uyumunu sağlamak ve yeniden uyuşturucuya başlamasını  önlemek de son derece önemli. Bu amaca uygun olarak da Bakanlığımızın 19 ilde  açtığı 21 sosyal uyum birimimiz mevcut. Bu birimlerimizde kısa ve uzun süreli  tedavilerini tamamlamış 18 yaş ve üstü uyuşturucu bağımlılarından gönüllü olan  tüm bireylere gündüzlü olarak hizmet vermekteyiz. Birimlerimizin etkinliğini artırmak için buralardan faydalanan kişilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri,  iş ve uğraş terapilerini yapılabilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Yine  rehabilitasyon ve uyum süreçlerine bütüncül bir yaklaşım getiren Bağımlılık  Tedavisi Hizmet Modelini de (BAHAR) Sağlık Bakanlığımız ile birlikte hayata  geçireceğiz. Süreç tamamlanmak üzere. Bu uygulamayı hayata geçirdiğimizde mevcut  sosyal uyum birimlerimizin daha etkin ve aktif çalışacaklarına inanıyoruz."

Zehra Zümrüt Selçuk, çocukların sağlıklı gelişimini engelleyen her  türlü bağımlılığa karşı çalışmalar yürüttüklerini de hatırlatarak, "Ülke  genelindeki çocuk destek merkezlerimizden (ÇODEM) 13'ünü madde bağımlısı  çocuklarımızın tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin sağlıklı bir şekilde  yürütülmesi için ihtisaslaştırmış durumdayız." dedi.

Çocuk destek merkezlerinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar  için Milli EğitimBakanlığı ile işbirliği yaptıklarına değinen Selçuk, örgün  eğitim dışında kalan gençleri ve çocukları İŞKUR ile mesleki eğitime  yönlendirdiklerini aktardı.

ANKA ÇOCUK DESTEK PROGRAMI

Selçuk, ÇODEM'de kalan çocukların yaşadıkları travmaların ortadan  kaldırılması, yaşam becerisi kazanmaları, kişilik gelişimini refah ve mutluluk  içinde artırmaları amacıyla Anka Çocuk Destek Programı'nı geliştirdiklerini  açıkladı.

Uyuşturucu madde kullanımını önlemede ailenin önemine değinen Selçuk,  hazırladıkları "Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma" kitabını  bütün illerde dağıttıklarını aktardı.

Selçuk, konuyla ilgili bugüne kadar gerçekleştirilen eğitim  faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Gençlerin ülkenin ve milletin istikbali olduğunu kaydeden Selçuk,  gençlerin, aklın ve bilimin ışığında, inancı ve örnek ahlakıyla insanlığa yol  göstereceklerini ifade etti.

"PROJEYİ, GENÇLERİ BAĞIMLILIKTAN UZAK TUTMAK İÇİN OLUŞTURDUK"

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı da tüm  gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayarak, madde  bağımlılığıyla mücadele konusunda gençleri bağımlılıktan uzak tutmak ve  enerjilerini doğru yöne yönlendirmeleri için farkındalık projesi oluşturduklarını  anlattı.

Bursalı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine  Erdoğan başta olmak üzere, projeye katkı verenlere teşekkür etti.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

YORUMLAR 10
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan şu uyuşturucu imal edenleri ve satanları idam edecek bir kanun çıkarında bir icraat yapın.çocuk uyuşturucuya bulaşsın biz onu tedavi edeceğiz ben buna sadece gülerim.aileleler zaten bitti sonumuz ne olacak bilemiyorum.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir uygulama birde erkekleri düşünüp süresiz nafaka mağdurlarına da çözüm getirseniz...
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce aileyi yok etmeyin ikincisi okullarda üzüm dağıtın üzüm yiyenler sigara içemez uyuşturucu kullanamaz ..ters refleks oluşur yani tiksiniti oluşur. satıcıları yakalayın..esas onlar önemli ...çocuklarımız gözümüzün önünde eriyip gidiyor....devletimiz büuüktür bir emirle bu ıtler hep hapisi boylarla...
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucu ile mücadelede en büyük vazife diyanete ve cami hocalarımıza düşüyor
    Cevapla
  • Ülkücü 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha somut ve gerçekçi uygulamalar lazım. Semtimizde gül gibi gençler zehirlendiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!