Küstah sözlere Cumhurbaşkanlığı'ndan sert yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Başkanı Trump'ın terör örgütü DEAŞ'la Mücadele eski Özel Temsilcisi McGurk'ün Türkiye'yi hedef alan ifadelerine tepki gösterdi.

Küstah sözlere Cumhurbaşkanlığı'ndan sert yanıt
Küstah sözlere Cumhurbaşkanlığı'ndan sert yanıt
GİRİŞ 19.01.2019 20:30 GÜNCELLEME 19.01.2019 20:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü DEAŞ'la Mücadele eski Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün Washington Post'ta 20 Ocak'ta yayımlanmak üzere kaleme aldığı yazısında Türkiye aleyhinde kullandığı ifadelere Twitter'dan yanıt verdi.

Kalın, “Analizin saçma. Türkiye’ye karşı suçlamaların anlamsız. PKK propagandası yapıyorsun. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Asur ve diğerlerinin hayatını kurtardı. PKK’ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Bu olmayacak” dedi.



McGurk ne demişti?

ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin Suriye'deki durumuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin güvenilir partner olmadığını söylemişti.

Türkiye'nin Suriye'de, aralarında aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiğini iddia eden McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) alternatif olamayacağını açıklamıştı.

 

 

YORUMLAR 37
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Çapulcular her gün her an DALDAN DALA.. Düzğün bir sözlerini, ve ardında durdukları bir sözlerni hatırlayan var mı? Çapulculuğun dışa vurumu..
    Cevapla
  • remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün tutup oturdukları dal içlerinde patlayacak su testisi su yolunda kırılır.
    Cevapla
  • Sarp Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK PYD aşırı değil mi? Marksist Leninist silahlı bir örgüt aşırı değilse ABD yıllarca neden dünyadaki tüm sol örgütlerle mücadele etmiş ve yok olmaları için uğramıştır?
    Cevapla
  • izzet 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile Suriye arası 10.745 km uçakla .yani bu densizler o kadar yoldan gelip 70 yıllık ömrümde şöyle veya böyle ülkemize sorun olan Suriye'de istedikleri gibi at oynatıp 40 yıldır ülkemize musallat ettikleri bir terör örgütüne sofistike silahları verip bir ordu kuracaklar biz bir şey yapmayacağız öyle'mi ? Firavunlar belli bir bölgeye hakimdiler o zamanın şartları gereği .ama tarihin en büyük emperyal gücü olan Abd bütün yer küreyi kana bulamış bir ülke .bunun gibi vampirler hala kan peşinde
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Teroru destekleyen terorist devlet bu olusturdugunuz teror gruplari terorist akimi elbette bir gun sizin basinizida yiyecek
    Cevapla
  • eski plan 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin 10 000 km uzakta bu topraklarda ne işin var kime ayar çekiyorsun koca amerika kıtasında bir tane yerli kızılderili bırakmadınız sıra burayamı geldi yahudi uşakları... Siz 100 yıl önce ermenileride böyle silahlandırdınız kimi kandırıyorsunuz ama artık batıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı