Fatih'te helal gıda ve yaşam semineri

AK Parti Fatih Kadın Kolları, beslenme, sağlıklı yaşam ve inanç hassasiyeti dolayısıyla, gıdalarda kullanılan zararlı katkı maddelerinin insan sağlığına verdiği zararlara vurgu yapmak amacıyla Helal Gıda ve Yaşam semineri düzenledi.

Fatih'te helal gıda ve yaşam semineri
Fatih'te helal gıda ve yaşam semineri
GİRİŞ 09.02.2019 22:33 GÜNCELLEME 09.02.2019 22:33

Programda söz alan AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan Çalık; “Sağlığımız açısından yediklerimizin içerisinde hangi katkı maddelerinin olduğunu, bunların sağlığımızı nasıl tehdit ettiğini bilmiyoruz ve içinde zararlı katkı maddesi bulunan bir çok gıdayı bilerek veya bilmeyerek tüketiyoruz. Yediğimiz gıdaların içeriklerine karşı daha fazla hassasiyet göstermek ve bu konuda bilinçli hareket etmek hepimize fayda sağlayacaktır” dedi.

 

 

Programa katılan Gıda Mühendisi ve GİMDES Yetkilisi Büşra Kayral; cikletinden bisküvisine, peynirinden margarinine, karamelasından çikolatasına, gazozundan kolasına, tatlısından kuru-yaş pastasına, et ve süt ürünlerine kadar bir çok sanayi ürününde ve hazır gıdalarda bulunan jelatin, msg, sistein, emülgatör gibi koruyucu, lezzet verici ve aroma arttırıcı zararlı katkı maddelerin kullanıldığına vurgu yaptı. Günlük hayatta tükettiğimiz gıdaların üretim aşamasından itibaren kesin delilli garantilere sahip olması halinde güvenle yenilebileceğini söyledi.

Bilim ve helal kavramının işlendiği, davetlilerin ilgiyle izlediği ve merak ettikleri sorulara cevaplar buldukları programa yoğun katılım gerçekleşti.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı