Tunç Soyer'den İYİ Parti binasında HDP mesajı

CHP-İYİ Parti ittifakının İzmir adayı Tunç Soyer İYİ Parti'ye yaptığı ziyaret esnasında HDP ile ilgili soruya cevap verdi. HDP ile yan yana gelmesi ve Sur Belediyesi'ne yaptığı ziyaretle ilgili soruya Soyer 'HDP meşru bir partidir, başka söylenecek söz yok' yanıtını verdi.

Tunç Soyer'den İYİ Parti binasında HDP mesajı
Tunç Soyer'den İYİ Parti binasında HDP mesajı
GİRİŞ 13.02.2019 22:54 GÜNCELLEME 13.02.2019 23:01
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

CHP ve İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve HDP'nin de desteklediği Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'a gül hediye eden Soyer, ittifakın seçimden sonra da devam etmesi gerektiğine inandığını söyledi. 

"HDP İLE YAN YANA GELMEYİ VE SUR BELEDİYESİ ZİYARETİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ"

 

 

Bir gazetecinin "HDP ile yan yana bulunmayı ve Sur Belediyesini ziyareti nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık Soyer, şöyle konuştu:

"HDP yasal, meşru siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek başka bir şey yok. Biz Sur Belediyesine hendeklere destek olmak için gitmedik. Türk hukuk sisteminde bir belediye başkanı istifa eder, vefat eder ya da koltuğu boşalırsa onun yerine meclis üyelerinden biri gelir. Bir kanunla kayyum denilen bir şey başlatıldı. Bu, yerel mevzuatın tamamen dışında hukuki olmayan bir kanundur. Bir belediye başkanı olarak böyle bir adım atıldığında buna tepki göstermek, bunun yanlış olduğunu söylemek en demokratik tavırdır. Orada hangi siyasi partiye ait belediye olduğunun hiçbir önemi olmamıştır. Hangi belediye olursa olsun eğer böyle bir muameleyle karşı karşıya kalırsa demokrat bir belediye başkanının yapması gereken budur."

SOYER, ÇUKURCU HDP'Lİ BELEDİYE İÇİN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Tunç Soyer, Sur'da terör örgütüne yardım ettiği şüphesiyle görevde alınan ve yerine devlet tarafından atanan kayyum hakkında skandal sözler sarf etmişti.

"SUR'A KAYYUM DARBEDİR, HDP'NİN YANINDAYIM"

Soyer, "Sur'a bizi almıyorlar, birşey yapamamak bizi kahrediyor." (Çukur Eylemleri'ndeki PKK'lılara destek). Sur'a kayyum darbedir, HDP'nin yanındayım" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKEŞ'E VE ÜLKÜCÜLERE ZULMEDEN BABASINI SAVUNMUŞTU

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer, 12 Eylül askeri darbesinden sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazan ve Alparslan Türkeş'e idam isteyen askeri savcı olarak biliniyor.

O günlerde yaşananlarla ilgili eleştirilere cevap veren Tunç Soyer, babasıyla gurur duyduğunu belirterek "Babam bir devlet memuru, hukukçu. O günün koşullarında hukuku korumak için elinden geleni yaptığını biliyorum" şeklinde konuşmuştu

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 93
  • Toprak Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçilik hiç bir gücün tekelinde veya güdümünde degildir. Millet ülküdür, idealdir güçtür. İdeali veya sevdası Türkiyeyi ilim, bilim sanayi, teknoloji, savunma , eğitim, tıp, üretimin her alanında geliştirip, Refah ve huzurun olmazsa olmazı eşit adil gelir dağılımı ve adalet, özde demokrasi olanlar ülkücüdür. Hemfikir olup icraatta bulunanlar milliyetçilerdir. Zaten ülkücüye başka bir ünvanda yakışmaz. Haydi Ülkücüler öz vatanımızda hiç kimseyi boynu bükük bırakmayalımki, Zulüm gören mazlum kardeşlerimiz, sefalet çeken, nice Allahın kulları bizden medet umar, Haydi Türkiye, Tek kale sen kaldın, Dünya senden çok şey bekler.
    Cevapla
  • Abdülhak 5 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk haklıya hakkını teslim etmekse siz ve sizin gibi düşünenler hak ve hakikatten zerre kadar nasibini almamışlar adaleti tesis edemezler. Hangi hukuktan bahsediyor bu yaratık.
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Chpliler için sorun olmaz gezide apo ve örgüt paçavralarıyla beraberdiler
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gider lafinin kanitliyor bu aile, Traktör tekerlegi misali hep gübreli tarlalardalar yuvarlaniyor, ayrilamiyorlar...
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    göz görene görene köre ne.bunları görüpde pkk nın yanında yer alanlara söyleyecek söz yoktur.liderleriniz bunu yapabilir ama koyun olmaktan vaz geçin.uçuruma gidiyorsunuz. vatanını sevdiğini söyleyenler pkk ile aynı safta yer alamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı