ABD'nin davet ettiği ülkelere sert uyarı: Üç kez düşünün!

ABD'nin Suriye'de kurulması planlanan tampon bölgede, kontrolü Batı'nın elinde tutmak amacıyla Avrupa ülkelerini davet etmesine Rusya'dan çok sert tepki geldi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, 'ABD'nin o bölgeye göndermek istediği ülkeler bu işi üç kez düşünmeli' dedi.

ABD'nin davet ettiği ülkelere sert uyarı: Üç kez düşünün!
ABD'nin davet ettiği ülkelere sert uyarı: Üç kez düşünün!
GİRİŞ 19.02.2019 21:13 GÜNCELLEME 19.02.2019 21:14
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Tampon bölge adı verilen bölgede güvenliği kimin sağlayacağına bizzat karar vereceklerini açıklayan ABD'nin bir perspektife sahip olduğunu sanmıyorum. Bu, gayrimeşru bir açıklama. ABD'nin bu bölgeye göndermek istediği herkese böyle hukuka aykırı bir eylemde bulunmadan üç kez düşünmesini samimiyetle tavsiye ediyorum" dedi.

 

 

"KÜRTLER GELENEKSEL OLARAK YAŞADIKLARI BÖLGELERE DÖNMELİ"

Lavrov, ABD'nin Suriye'den çekilme planlarının konuşulduğu bu dönemde terör tehdidinin Suriye'nin kuzeydoğusuna dönmeyeceğinden emin olunması gerektiğini kaydetti. Bununla birlikte Lavrov, Kürtleri geleneksel olarak yaşadıkları bölgelere geri döndürülmesi gerektiğini, zira ABD'nin Kürtlere geleneksel Arap topraklarına ittiğini ve böylece Kürtlerle Araplar arasında çatışmayı provoke ettiğini vurguladı.

 

 

ABD, TAMPON BÖLGEYE AVRUPA ÜLKELERİNİ ÇAĞIRMIŞTI

Washington Post (WP) gazetesinin ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), henüz hiçbir ülke birlik göndermeyi önermese de, Suriye'nin kuzeydoğusunda tampon bölge kurma planları üzerinde çalışmaya başladı.

Plana göre Avrupalı ülkelerin 1500 asker göndereceğini belirten kaynaklar, bunun gerçekleşmesi halinde Trump'ın 200 ABD askerini bu bölgede bırakmak istediğini söylemişti. 

YORUMLAR 28
  • miço 5 yıl önce Şikayet Et
    yılana karşı ayı ile ittifak kurduk bu işin sonu ne ola ........ hayırlı olur inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Insanlara kıyanlar kardeşi kardeşe kızdıran devlet milletleri parçalayan her türlü değerlerine çöken sömüren manda MÜSTEMLEKE istila eden çağdaşlık ilericilik sözde demokrasi adalet aldatmalariyla insanlar üzerinde vahşet uygulayan batı insan haklarını tanımayan siyaset ve yönetenler seytanlarindan bulsunlar kendi çıkışlarında bogulsunlar
    Cevapla
  • Bursa 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar Suriye'yi seviyorsa gelmek istiyorlarsa zahmet Edip masraf yapmasinlar açın sınır kapılarını Suriyeliler onlara gitsin kavussunlar girmeyelim aralarına bak bidaha konunun k sini acabiliyorlarmi
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 5 yıl önce Şikayet Et
    BAŞ karga abd ve diğer LEŞ KARGALARI. bölge mezarınız olacak. HAÇLI eşkiyalardan alınacak bir intikamımız var. biz burdayız bekliyoruz
    Cevapla
  • kul ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin tamponuna karşı tampon bölge oluşturmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor