Bakan Soylu: Şimdi hazırlıkları yapıyoruz, 1 Nisan'dan sonra...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, okulların önünde ışık olmayan yaya geçitlerinde geçiş hakkının bundan sonra yayalarda olduğunu belirterek "Şimdi hazırlıklarını yapıyoruz. Siz 1 Nisan’dan sonra görün yaya geçitlerine yaklaştıklarında frenlere nasıl basacaklar" dedi.

Bakan Soylu: Şimdi hazırlıkları yapıyoruz, 1 Nisan'dan sonra...
Bakan Soylu: Şimdi hazırlıkları yapıyoruz, 1 Nisan'dan sonra...
GİRİŞ 24.02.2019 02:08 GÜNCELLEME 24.02.2019 02:09
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Trabzon'un ilçelerini gezerek belediye başkan adaylarına destek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sürmene ilçesinde partisi tarafından düzenlenen miitingde vatandaşlara hitap etti.

Yaklaşık 10 gün boyunca Ankara'yı ilçe ilçe, mahalle mahalle gezdiğini belirten Soylu "Neden biliyor musunuz? Birileri erken havaya girmişte onun için. O havalarının esas itibarıyla doğru olmadığını, orada kıymetli belediye başkanımızla sahada adım adım gezerek göstermek için. Bir de şunun için, biliyorsunuz ben lafı karnımda tutamıyorum pek. Birileri de çok kızıyor bana bu yüzden. Allah şahit, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin içerisine girmesine tahammül edemiyoruz, 31 Mart gecesi. 24 saat çalışılması gerekirse, 24 saat çalışırız" diye konuştu.

 

"YAYALAR KIRMIZI IŞIKTA DA GEÇMEYE ÇALIŞIYOR"

Sürmene ilçesinin ardından Yomra ilçesine geçen Bakan Soylu burada düzenlenen mitingde ise trafik kazaları ile mücadelelerine değindi.

Bakan Soylu  "Bana kızıyorlar trafikle mücadele ediyorum' diye. Yılın 3’te birinde 7 bin 427 kişi kaybettik. Orta ölçekte bir Anadolu kasabası nüfusu kadar. Hakikaten çok çalıştık. Neler yaptığımızı anlatmaya çalışsam buradaki konuşmaya yetmez. Çok çalışıyoruz. Yaya trafiği ile ilgili yasa çıkardık. Bizimkiler kırmızı ışıkta da geçmeye çalışıyorlar. Araçlar duracak diyorlar. Onu onun için çıkarmadık. Kırmızı, sarı yeşil ışığa herkes uyacak. Bir de taksicilere, arabalara fırça atıyorlar. 'Dur Bakan böyle bir şey söyledi' diyorlar. 'Biz geçeceğiz' diyorlar. Okulların önünde olmayan ışıklarda geçiş hakkı bundan sonra yayalarındır. Şimdi hazırlıklarını yapıyoruz. Siz 1 Nisan’dan sonra görün yaya geçitlerine yaklaştıklarında frenlere nasıl basacaklar. Dünyanın modern ülkelerden böyle. Çocuklar karşıdan karşıya geçerken korkmayacaklar" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 31
  • Üst gecit 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav şu yaya geçitlerine üst geçit yapmak çok mu zor,yoksa çok mu maliyetli.bari ana işlek yollara yapın ki trafik akışı felç olmasın.
    Cevapla
  • tesbit 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaya geçitlerinin yeniden yer düzenlenmesi yapılmalıdır. 50 metre ara ile 2-3 yaya geçidi olan yerlerde trafik akış hızı yüzünden büyük sorunlar çıkacak gibi.
    Cevapla
  • Emekci 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkan adayi kim ben tam anlayamadim yahu!
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    yaya geçidinde ışık koymadığınız sürece kazaya davetiye çıkarırsınız. daha geçen hafta yayaya yol vermek isteyen audi arkadan gelen çöp kamyonu tarafından parçalandı. şimdi suçlu yayaya yol veren audi sürücüsümü çöp kamyonumu yayanın kendisimi nasıl olacak. alt yapısı hazırlanmadan hop sistem değiştiriyoruz olmaz öyle şey...
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu yaya geçitlerini doğru düzgün boyayıp işaretleseniz de biz de son anda fark etmesek!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!