AK Parti'den yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yeni askerlik sisteminin muhtemelen nisan ayında TBMM gündemine geleceğini belirtti.

AK Parti'den yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama
AK Parti'den yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama
GİRİŞ 25.02.2019 12:48 GÜNCELLEME 25.02.2019 12:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ünal'a yöneltilen sorular ve alınan yanıtlar şöyle:

 

 

Farklı bir seçim atmosferi var. Beka sorunu çok fazla dile getiriliyor. 31 Mart seçimleri bir beka seçimi midir?

Yerel seçimlerde doğal olarak ülkenin genel siyaseti konuşulmaya devam ederken illerde de her belediye başkanı kendi gündemini konuşur. Her ilde belediye başkan adaylarımız projelerini kamuoyu ile paylaşıyorlar. Bir de ülkenin genel siyaseti var. Parti genel başkanları tarafından taşınan. Bu ikisini ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Neden yerel seçim konuşulmuyor demek doğru değil. Çünkü genel siyaset de konuşulmaya devam edecek. Bugün dünyaya baktığınızda insanların kendisini güvende hissettikleri pek fazla yer de gözükmüyor. Türkiye'nin son 5 yıldan beri yaşadıklarına baktığınızda hem 15 Temmuz hem sonrasındaki Türkiye'ye dönük ekonomik tehditler bunlara baktığınızda Türkiye'nin en güçlü yönü Türkiye'de siyasetin yüksek bir konsolidasyon sağlamış olması. Cumhur İttifakı'nın oluşturduğu bütünlük büyük avantaj. Dün bir video düştü televizyonlara Şişli'de CHP'nin belediye başkan adayı ve HDP'nin Şişli ilçe başkanı Türk bayrağını ve Atatürk'ün önünde Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak nitelendirip nasıl bir birliktelik oluşturduklarını anlatan bir video düştü. Bugüne kadar milletimize gerçekleri söylemekten başka bir şey yapmadık. Siyaset iradeyle yapılır, irade yoksa vesayet var demektir. Memleket meselesi olduğunda bütün siyasi partiler kenetlenir.

HÜKÜMET MÜDAHALE EDER

Domates patlıcan biber fiyatları çok konuşuldu tanzim satışlarla fiyatlar dengelenmeye çalışılıyor bu ekonomik sürecin seçimlere etkisi olur mu?

 

 

Son 20 günde 10'dan fazla ile gittim. İnsanlar bize burada ne zaman tanzim satış açacaksınız diye soruyorlar. Vatandaşımıza ucuz sebze meyve sunmak negatif bir şey değil pozitif bir şey. Sebze meyve fiyatları da bizim için o kadar önemlidir. CHP'nin bir şeyleri sulandırmada üstüne yok. Sebze meyve fiyatlarında istismar varsa hükümet buna da müdahale eder.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Tek tip askerlik ne zaman gelir? Nisan ayında beklemeli miyiz?

Muhtemelen nisan ayında gelir. Hem Cumhurbaşkanımız hem de grup başkanımız bu yönde bazı açıklamalar yaptılar. Nisan ayı içerisinde bu şekillenir ve TBMM'nin gündemine gelir öyle gözüküyor.

YORUMLAR 10
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayanlarada 1ay silah eğitimi zorunlu olsun gün gelir lazım olur.
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    parası olana her gün bayram bizim ülkemizde şunu eşitlik kavramı içinde 6 ay yapın hergence
    Cevapla
  • Mehmet Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Zenginimiz bedel verir askerimiz fakirdendir. Siz hiç villadan kalkan şehit cenazesi gördünüz mü?
    Cevapla
  • Shqiptar 5 yıl önce Şikayet Et
    Zengin olsan sende gitmezdin
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    madem hepimiz bu ülkenin evladıyız, yasalar önünde herkes eşit, neden ilkokul mesununa ayrı lise mezununa ayrı üniversite mezununa ayrı parası olan ayrı bir sistem getiriyorlar zamanı gelen gitsin aslanlar gibi yapsın gelsin askerliğini
    Cevapla
  • EYT MAĞDURU 5 yıl önce Şikayet Et
    EYT ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar