Erdoğan: Görüşmek istedi, 'biz sizi ararız' dedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında Suriye'deki güvenli bölgeyle ilgili son gelişmeleri anlattı. 'Güvenli bölgenin kontrolünün ne Almanya'ya, ne Fransa'ya ne de ABD'ye bırakamayız' diyen Erdoğan, Macron'un bu konudaki görüşme talebine ise 'biz sizi ararız' yanıtının verildiğini söyledi.

Erdoğan: Görüşmek istedi, 'biz sizi ararız' dedik
Erdoğan: Görüşmek istedi, 'biz sizi ararız' dedik
GİRİŞ 26.02.2019 23:31 GÜNCELLEME 27.02.2019 01:28
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

NTV - Star TV ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki güvenli bölge ve ABD'nin çekilmesi konusundaki son durumu değerlendirdi.

 

 

Güvenli bölgenin gerçekleşmesi durumunda kontrolün Türkiye'de olması konusunda kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

"ABD VEYA KOALİSYON SEMBOLİK OLARAK BİR MİKTAR ASKER BIRAKABİLİR"

 

 

"Müzakereler hala devam ediyor. Eğer oyalamaya dönüşürse tavrımız farklı olacaktır. Sayın Trump'la daha yeni görüştüm. Öyle zannediyorum ki, tahmin edildiği gibi bir şey olmayacak. Oradan onların askerinin büyük bir çoğunluğu çekilecek. Belki orada sembolik olarak 300-400 kişi veya 200 kişi, ya da koalisyon güçleri olarak orada 500 kişiyi bırakma durumları söz konusu olabilir.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"NE ALMANYA'YA, NE FRANSA'YA NE DE ABD'YE BIRAKAMAYIZ, KONTROL BİZDE OLACAK"

Görüşmeler ne getirir, ne götürür onu şu anda konuşamıyorum. Ama bizim kararlılığımız bellidir. Bizim için önemli olan, güvenli bölgenin Türkiye'nin kontrolünde olmasıdır. Ne Almanya'ya, ne Fransa'ya, ne ABD'ye bırakamayız. Ben bunu kendilerine açıkça söyledim.

"BİRİLERİNE EMANET EDEMEYİZ"

Biz, bize tehdit oluşturacak bir bölgeyi birilerine emanet edemeyiz. Orada biz olacağız. Ama biz Suriye'nin toprak bütünlüğünde de hassasız. Terör koridoru konusunda ne kadar hassassak, toprak bütünlüğü konusunda da o kadar hassasız.

MACRON'UN TALEBİNE CEVAP: BİZ SİZİ ARARIZ

Şimdi bir seçim sathı mailindeyiz. Fransa Başkanı Macron görüşme talebinde bulundu, "seçim kampanyaları var, fırsat bulduğumuzda biz size döneriz" dedik. Şu anda o safhadayız.

AŞİRETLER ÇAĞRI YAPIYOR: TÜRK ASKERİNİ BURAYA BEKLİYORUZ

Ve Suriye halkı bize çok güvendiği için aşiretler bize sürekli olarak Münbiç çağrısı yapıyor. "Türk askerini buraya bekliyoruz, sadece Türk askerine güveniyoruz" diyorlar.

YORUMLAR 23
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet zamanında topraklarına (Filistin)sahip çıksaydı bugün bu bölgede ne Amerika nede İsrail olacaktı.Bir avuç İsrailli siyonisti o topraklara yerleştiren Amerika İsrail'i korumak adına o bölgenin petrol yataklarını sömürüyor ekürileri İngiliz ve Fransızlarda pastadan pay alıyor yoksa dertleri Suriye falan değil bunların.İsrail ile baş edilmediği sürece Ortadoğu sorunları bitmeyecektir,İsrail'e ağır bir yenilgi tattırmak gereklidir.
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fransızlar Sütçü İmam'ın torunlarının bir tokadını yemeden adam olamayacaklar.gözüken o...
    Cevapla
  • Sebahattin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı bir devlet başkanıyla görüşmek için, üçüncü katibin odasında 5 gün beklemek rezilliğinden, "biz seni ararız" duruşuna. İş bu işte. Özlediğimiz tablolar.
    Cevapla
  • gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    her şeye ragmen bu yanı güzel
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sütü bozuk emperyalistlere karşı sen dik dur sayın BAŞKAN biz Milletçe ölümüne arkandayız.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Suriyelilerindir, Türkiye Türkiyelilerindir, Irak Iraklılarındır, herkes kendi topraklarında ki terörü temizlesin yeter. Koalisyon denen işgal güçleri de bölgeden tamamen çekilmelidir. İşgalcilerle aynı safta duranlarda işgalcidir. bu böyle biline,,,,
    Cevapla
  • KARAMERMER 5 yıl önce Şikayet Et
    Misakı milli sınırlarımıza bak. Kiminmiş oralar öğren
    Cevapla
  • Hacı Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok it soylarını besleyip bizim üstümüze salıyorlar müdahale edince vay bizim toprağımız işgalcisiniz diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...