Binali Yıldırım'dan İstanbullulara bir müjde daha

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da 22 olan kütüphane sayısını her ilçede yapılacak ve 7 gün 24 saat açık olacak yeni kütüphanelerle 39'a çıkartmayı hedeflediğini söyledi.

Binali Yıldırım'dan İstanbullulara bir müjde daha
Binali Yıldırım'dan İstanbullulara bir müjde daha
GİRİŞ 10.03.2019 10:18 GÜNCELLEME 10.03.2019 10:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da 22 olan kütüphane sayısını, 39'a çıkartmayı hedeflediğini belirtti. Yıldırım, "Restore edilen Rami Kışlası'nda kurulacak İstanbul Şehir Kütüphanesi, şehrin en büyüğü olacak. On yıllardır İstanbula hizmet eden Atatürk Kitaplığı da Gümüşsuyu Askeri Hastanesi ile birleştirilerek Büyük Atatürk Şehir Kütüphanesi (AŞK) oluşturulacak" diye konuştu.  

BÜYÜK ATATÜRK ŞEHİR KÜTÜPHANESİ (AŞK) GELİYOR

Binali Yıldırım, Kütüphane 24 projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Megakent için geliştirdiği projeler arasında kültür ve sanata da yer verdiğini söyleyen Yıldırım, Büyük Atatürk Şehir Kütüphanesi'nin (AŞK) oluşturulacağı müjdesini verdi.

Yıldırım, "İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere tüm üniversitelere, öğrenci ve araştırmacılara hizmet edecek AŞK (Atatürk Şehir Kütüphanesi), Atatürk Kültür Adasının önemli bir parçası olacak. 14 bin 300 metrekare alan üzerindeki Gümüşsuyu Askeri Hastanesinin 4 bin 159 metrekare kapalı alanı; Atatürk Kitaplığının bin 766 metrekarelik  alanıyla birleşerek 6 bin metrekarelik bir alanda kitap kurtlarını, entelektüelleri ve akademisyenleri ağırlayacak" dedi.

RAMİ'YE 75 BİN METREKARELİK KÜTÜPHANE

Halihazırda İstanbulu temsil edecek büyüklükte bir şehir kütüphanesi bulunmamasından yola çıktıklarını ifade eden Binali Yıldırım, bu açığı kapatmakta iddialı olduklarını söyledi.

Yıldırım, 75 bin metrekarelik alanla milyonlarca esere ve dijital yayına sahip olacak Rami Şehir Kütüphanesinin şehrin en büyük kütüphanelerinden biri olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Akademik çalışmalardan, ödevlere,  entelektüel söyleşilerden gündelik okumalara kadar herkese hizmet edecek olan Rami Şehir Kütüphanesi, 75 bin metrekarelik alan üzerinde 33 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek.

HER İLÇEYE AÇILACAK

Bu projeyle İstanbulda 22 olan kütüphane sayısının, her ilçeye yeni yapılacak olan 7/24 açık kütüphanelerle artırılması hedefleniyor.  39 ilçenin tamamında hizmete girecek olan bu kütüphaneler, tam zamanlı çalışacak.

İNTERNETTEN ERİŞİM

Kütüphane 24lere internet üzerinden dijital kaynaklara 7 gün 24 saat 365 gün erişim sağlanacak. Çocuklar ve gençler için farklı çalışma ortamları sunan merkezler, ayrıca bünyelerinde çeşitli dinlenme ve etkinlik mekanlarını da barındıracak.

UNESCO: TÜRKİYE, KİTAP OKUMA ORANINDA 86'INCI SIRADA

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 2017 yılı verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride.

KİTABA ÇEYREK DOLAR HARCIYORUZ

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken, Türkiyede çeyrek dolar.

YORUMLAR 14
  • zeyzey 5 yıl önce Şikayet Et
    Kültür ve ilim adina cok guzel ve sevindirici projeler. Hersey daha da guzel olacak
    Cevapla
  • İsmail metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşem projeler öğrenciler hatta tüm ilim irfan meraklıları için çok güzel düşünülmüş projeler tebrikler
    Cevapla
  • Ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    İlim , kültür , ulaştırma Vr daha birçok konuda yeni ve güzel projelerle İstanbul daha gğzel olacak durmak yok yola Devam Allah yolunuzu aç açık etsin
    Cevapla
  • Tgb 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep dıyoruz durmak yok Allahın ıznıyle devam
    Cevapla
  • Bayan albay 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakka riayet hakka hizmet dediler her zaman Akparti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!