Açıklamalar peş peşe geldi: Çok sert tepki

Yeni Zelanda'daki cami katliamıyla ilgili AK Parti'den ve bakanlardan tepkiler peş peşe geldi...

GİRİŞ 15.03.2019 10:16 GÜNCELLEME 15.03.2019 11:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklama şu şekilde:

''Yeni Zelanda #Christchurch’te camilere yapılan ırkçı ve İslam düşmanı saldırılarda onlarca kişi katledildi. Bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz, ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu saldırlar İslam düşmanı söylemler kullanan siyasilerin oluşturduğu atmosferin sonucudur. Canilerin yayınladığı bildiri açıkça İslam düşmanlarının kullandığı tüm argümanları bir araya toplamış.''



BİR TEPKİ DE BAKAN GÜL'DEN

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Yeni Zelanda’da camilere ve Müslümanlara yapılan saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İslam’a ve Müslümanlara yönelen fiili saldırı, nefret söylemi ve düşmanca tutumlar bir insanlık suçudur. Şiddetle kınıyorum."

ÇAVUŞOĞLU: BARBAR SALDIRIYI LANETLİYORUM

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan barbar terör saldırısını lanetliyorum."



BİNALİ YILDIRIM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yeni Zelanda’da bir camiye düzenlenen ve en az 40 kişinin öldüğü terör saldırısı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Yıldırım mesajında şunları söyledi:

"Yeni Zelanda’daki Nur Camii’nde ibadet ederken alçak bir terör saldırısına kurban giden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir insanlık suçu olan terörün nerede kimi vuracağını kimse bilemez. Bu saldırı dünyada yükselmekte olan ırkçılığın, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının da yeni bir göstergesi olmuştur. Yeni Zelanda Halkının ve İslam dünyasının başı sağ olsun."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından Yeni Zelanda'daki cami saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu hunhar saldırıları şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Yeni Zelanda halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Yeni Zelanda Hükümeti’nin, İslamofobi motifli olduğu anlaşılan bu saldırılara ilişkin soruşturmayı etkin şekilde yürüteceğine ve failleri bir an önce adalet önüne çıkaracağına inanıyoruz. Bu bağlamda, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in yapmış olduğu açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR 6
  • müslim 5 yıl önce Şikayet Et
    Parise gidip yürüyün
    Cevapla
  • misafir8 5 yıl önce Şikayet Et
    İnanın dünya medyasında yahudi, ateist, adi insanlar bunu iki güne unutturmanın peşine düşeceklerdir. Kanı bozuk yahudileri Allah çöllerine tekrar göndersin . Korkak, cani ve sözlerinde duramayan kalleş güruh.
    Cevapla
  • xray 5 yıl önce Şikayet Et
    hristiyan terör başka ne denebilir ki?
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık Avrupa'nın gerçek yüzünü ve eşitlik hikayelerinin hep masal olduğunu bir çok saldırıda göreceğiz ve onları bize medeni olarak satanları lanetle anacağız. Meğer ecdadımız onların gerçek yüzünü çok iyi biliyordu ve onlara gereği gibi davranmışlar.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    batı, yahudiler hristiyanlar ve ateistler bunu sahiplenir beş yıldızlı bir otel konforunda az bir ceza ile yırtar. gerçek bir müslümanın böyle bir saldırıyı yapması 0 ihtimal diyelim ki bu batı illetinden çok canı yandı böyle bir saldırı yaptı. acaba batılı teröristlerle aynı şekilde muamele görür mü diye sormak ,geçmişi hatırlamak lazım, terörist olmadığı halde yıllarca guatamala gibi toplama kamplarında işkence gören müslümanları düşünün. dünyanın her köşesinde müslümanlar öldürülüyor, hristiyanlar yahudiler vs ler öldürülmüyor lakin müslümanlar terörist ilan ediliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek