Bakan Selçuk açıkladı: Birkaç hafta içerisinde...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretimde ders sayılarının azaltılması ile ilgili konuştu.

Bakan Selçuk açıkladı:  Birkaç hafta içerisinde...
Bakan Selçuk açıkladı: Birkaç hafta içerisinde...
GİRİŞ 23.03.2019 09:32 GÜNCELLEME 23.03.2019 09:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarının satır başları şöyle:

Okul Profili Değerlendirme Çalışması

"Okula 'Sen şu ölçütlerde çok  iyisin, şu ölçütlerde de daha geridesin. Bunu düzeltebilmen için sana bir yıllık  yol haritası veriyoruz' diyeceğiz. Her okul yol haritasına göre gelişme planını  takip edecek. Bir yılın sonunda da hangi okul başarmış hangisi başaramamış  bakacağız ve duruma göre önlemlerimizi alacağız.

Ortaöğretimde ders sayılarının azaltılması

Bu, sadece ders  sayılarıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde  kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma."

Çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Fakat  genel ilke olarak hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması ya da norm kadro sorunu  yaşaması, belirli birtakım gerekçeler nedeniyle öğretmenlerimizin derslerinin  ellerinden alınması asla söz konusu olmayacak.

Eğitim sisteminde bir şeyi yeşertme talebimiz var, bu mutfaktan,  sahadan olacak. Öğretmenlerimizin gönülden katılımıyla, desteğiyle, okul  müdürlerimizin liderliğiyle başaracağız.

YORUMLAR 3
  • abcdefgğ 5 yıl önce Şikayet Et
    okul müdürü olacak kişinin mülakat(torpil)ile seçildiğini bilmiyor değiliz.önce müdür olacak kişinin seçilmesi ve kurum başına geçecek kişinin belli bir deneyiminin olması gerekir.
    Cevapla
  • Bursa1963 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan birde şu ilköğretim okullarında ki binlerce liralık bağış olayını kaldırırsanız şu öğretmen şu para bu öğretmen şu para şeklinde seneye çocuk okula basliycak şimdiden kara kara düşünüyoruz sorduk sorusturduk kükürtlü ticaret sanayi ilköğretimde nerdeyse özel okul parası istiyorlarmış korku ile yeni dönemin gelmesini bekliyoruz
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    günlük ders saati çok fazla yapılacak bir plsn var.gunde ders saatini 5saate indirmeli.verimli ders icin bj gerekli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti