Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belki hayatta değildik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tuzla, Pendik, Maltepe'nin ardından Sultanbeyli'de halka seslendi. Erdoğan Sultanbeyli'de yaptığı konuşmada, "Şimdi biz de inşallah tekrar müzeden isim olarak tekrar camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var, bu planları uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa'yla uğraşadursunlar. Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir defa çıkar" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 29.03.2019 15:10 GÜNCELLEME 29.03.2019 17:38
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da 8 miting gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sultanbeyli konuşmasından satırbaşları:

Bizler dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel düzeyde haksızlıklara karşı itirazımızı dile getirdiğimiz güçler şimdi intikam peşindeler. 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah tekrar müzeden isim olarak tekrar camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var, bu planları uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa'yla uğraşadursunlar. Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir defa çıkar. Golan tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar, bilsinler ki o planlar üzerinde üzerinde bir başka plan var. O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir. Galip olan ancak Allah'tır.

'MİLLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKMASAYDI BUGÜN HAYATTA OLMAZDIM'

Biz siyasi hayatımız boyunca milletimizle hareket ederek önümüzde çıka engelleri birer birer aşıp bugünlere geldik. Milletimiz bize sahip çıkmasaydı, inanın Cumhurbaşkanlığı makamında oturup ülkeyi yönetmeyi inanın bana belki hayatta bile olmayacaktım. Biliyorsunuz 15 Temmuz'da bunu denediler. 15 Temmuz gecesi 23.15 Bay Kemal Atatürk Havalimanı'na iniyor. FETÖ'cüler tankların arasından alıyorlar Bakırköy Belediyesi'ne getiriyorlar. 01.15 Atatürk Havalimanı'na ben geliyorum. On binler Atatürk Havalimanı'nda. 16 saat biz oradan darbeye karşı hamdolsun bütün yönetimi ele alıyoruz ve valimiz, 1. Ordu Komutanımızla beraber bu darbecileri oradan hepsinin hakkından gelip cezaevine tıkıyoruz.

'BUNLAR DEĞİL Mİ CAMİLERİMİZİ VE OKULLARIMIZI YAKANLAR!'

ABD'yle her seferinde konuşmamızda FETÖ'yü istiyoruz. Ama varsın olsun, milletimiz bizimle olsun da düşmanlarımız çok olsun. Biz onların değirmenine su taşıyan güya bu memleketin evladı olanlardan dolayı üzüntülüyüz. CHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet'e gönül vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Böyle bir ittifak sizin içinize sığınıyor mu? Ne diyor CHP'nin adaylarına eş başkan, 'Seçilirseniz bizim sayemizde seçilmiş olacaksınız' diyor. Çünkü bodrumlarda bunlar hesap sormasını iyi bilirler. Bunlar değil mi camilerimizi yakanlar, okullarımızı yakanlar. İşte Pazar günü beka meselesi derken bunu kastediyoruz. Vereceğiniz oylar bu hesabı sormak içindir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maltepe konuşmasından satırbaşları:

Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal, ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek, önce o kendi kasasını yönetsin, kendi kasasını. Türkiye'nin ekonomisini yönetmek bizim işimiz. Bunların hepsinin defterleri bizde. Ne durumda olduklarını biliyoruz, ağlanacak halleri var.

AK PARTİ TABANINA: TAVİZ VERMEMEMİZ LAZIM

"Ne olur kırgınlık, dargınlık, şu bu değil. AK Parti tabanına sesleniyorum, burada taviz vermememiz lazım."

MHP tabanına sesleniyorum: Burada taviz vermemeniz lazım. Aman ha kırgınlık falan olmayacak. Bir olacağız beraber olacağız. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binali Bey'in tek borcu İstanbul’adır. Dolayısıyla hiç kimse seçimden sonra Binali Bey'e gelip de diyet ödetmeye kalkamaz, Kandil’dekiler gibi, Pensilvanya’dakiler gibi… Bizim öyle bir derdimiz yok" dedi.

Erdoğan, Tuzla ya yapılacak olan otogarın müjdesini de verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Bizi bir araya getiren cumhur ittifakında nedir 15 Temmuz darbe girişimidir. O günden itibaren biz cumhur ittifakını oluşturduk. Karanlık mahfillerde yapılan listeler var. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Gizli saklı taraf kalmadı.

'MESELE ADAM OLUP OLMADIĞIN'

Hatta işi belediye başkan adaylarını tehdit etmeye kadar götürdüler. Daha seçilmeden belediye başkanlarının tepesine binenlerin yarın İstanbul’u ve diğer şehirlerimizi bunlara yönettirmeyeceği açıktır. Siz CHP adayına oy verdiğiniz sanacaksınız ama belediyeye Kandil’in militanları yönetecek. Şimdi çıkmış, “ben Trabzonluyum” diyerek Trabzonlu hemşerilerim mi aldatacaksın. Mesele hangi şehirden olup olmadığın değil. Adam olup olmadığın önemli.

 

Biz uzaydan gelmedik, gökten zembille de inmedik içinizden biri olarak geldik. Tuzla Kartal ne hale geldi, yeniden inşa ettik. CHP’nin Tuzla’yı ne hale getirdiğini bilirsiniz biz görevi devraldıktan sonra Tuzla hamdolsun ne duruma geldi, yeniden adeta biz buraları ihya ettik, inşa ettik. Unutmayın cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi güçlü olur. Sizlerle birlikte bu yolda emin adımlarla yürümemiz lazım. Cumhur destek verirse Cumhurbaşkanı da ülkesini en güzel şekilde yönetir.

Bugün Binali kardeşimizin dünyada birçok liderlerle münasebeti oldu. Bay Ekrem sen nereyi tanıyorsun ya? Dur bakalım. Bu iş öyle kolay değil. Daha iyi olacak.

Biz evine helal rızık götürmek için ter döken emekçimizin, esnafımızın istihdam sağlayan girişimcilerimizin Cumhurbaşkanıyız. 

Bugün Ankara’da maalesef 5 kardeşimiz yanarak öldü, 11 kardeşimiz de yaralandı. Allah rahmet eylesin, Maalesef metruk denilebilecek noktada, gelip orası boş diye buraya yerleşen vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldı, onun için bize destek vermeniz lazım. Onun için bu kentsel dönüşüm çok önemli. Kimseyi ayırmayacak kimseyi dışlamayacak ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak 82 milyon kardeşimizin her birinin huzuru için gayret göstereceğiz. 

Türk milletinin cumhurbaşkanı olarak yolumuza büyük bir hassasiyetle devam edeceğiz. Siyaset cesaret dürüstlük gerektirir. Gecesini gündüzüne katarak ülkesi ve şehri için koşmayı gerektirir. Biz böyle bir devlet adamı olmanın gayreti içerisindeyiz. 

'PROJELERİMİZLE, YATIRIMLARIMIZLA DAMGAMIZI VURUYORUZ'

Son 17 yıldır İstanbul’a 255 katrilyon lira yatırım yaptık. 40 yıldır hep eserlerimizle konuştuk. Yarın da eserlerimizle konuşacağız. Bu ülkede tek bir dikili ağacı bile olmayanlara inat projelerimizle yatırımlarımızla damgamızı vuruyoruz. Bay Kemal’in dünyadan haberi yok. Bir ara SSK’nın genel müdürlüğünü yaptı, batırdı. Fazla kalmadı artık bir yarınımız var. Hanım kardeşlerimin kaleyi içerden fethetmesi lazım, buna hazır mıyız. Gelin herkesi bu eserleri ortaya koyarak buraya davet edelim ve doğruyu anlatalım. Biz ikna ile değil, tebliğ ile görevliyiz. Kalpleri döndürecek olan Allah’tır. Sen sadece anlat. 57 ile gittim, 30 civarında ilçeye gittim. Bu süre içerisinde rabbimiz ancak çalışana çalıştığının karşılığını veriyor. Diğerleri sadece Ankara’da kulis yaptılar. Hangi PKK’lıyı nerelerden aramıza alırız bunları tartıştılar. Ancak bizim öyle kişileri aramıza almamızın mümkünü yok.

Ben öğrenciyken bizim sınıftaki öğrenci sayısı 75’ti. Biz sayıları şimdi 20-25 indirdik. Biz bunları başardık. Tuzla’ya bin 686 derslik inşa ettik. TOKİ kanalıyla Tuzla’ya 11 bin 44 konut inşa ettik. Gebze – Halkalı banliyö hattını hizmete açtık. 4,5 milyon İstanbullu bu yeni hizmetten faydalandı. Tuzla’ya 5 adet köprü ve kavşak ile bağlantı yolları yaptık, ilçemize 23 park, 3.3 kilometrelik bisiklet yolu kazandırdık. Tuzla genelinde 510 km yeni doğal gaz hattı döşedik. 

OTOGAR MÜJDESİ

İstanbul’da 5 milyon 300 bin civarında İstanbul’da eve doğal gaz getirdik. Bunlar insana hizmet nedir bilmez, bu bizim işimiz. Bin araç kapasiteli Tuzla metro istasyon otoparkı yapımına devam ediyoruz. Türkiye’nin modern sebze meyve halinin yapımıza Aydınlı’da başladık. Bunlarla yetinmiyoruz. Önümüzdeki dönemde sizlere yeni eserler yapmaya devam edeceğiz. Tuzla’da aşıda dışa bağımlılığı azaltacak biyoteknoloji vadisi kuruyoruz. İstanbul’a yapacağımız 3 yeni otogardan birisi de Tuzla’da olacak. Millet Bahçesi ile Tuzlalılar rahat bir nefes alacak. Tuzla’ya su sporları merkezi inşa edeceğiz. Yeni gençlik merkezi, çocuk bilim kampüsü yapacağız.

'PRENSİPLERİMİZ, KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ BELLİ'

Bu seçimlerde İstanbul’da cumhur ittifakı olarak yarışıyoruz adayımız ortağımız prensiplerimiz kırmızı çizgilerimiz belli. Biz vatansever bir kadroyla yürüyoruz. Ezan düşmanlarıyla bayrak düşmanlarıyla istiklal marşımızla düşman olanlarla bizim işimiz yok. 

Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Irak’ın kuzeyinde var çok seviyorsan defol oraya git kimi yanına alacaksan al, ama bu topraklarımızı bölemeyeceksiniz.

Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. Siz bunların peşinden mi gideceksiniz. Bunlar benim Kürt kardeşlerimiz temsil edebilirler mi? Bunlar çukurlar hendekler kazdılar orada benim Kürt kardeşlerimi öldürdüler. 13-14 yaşındaki kız çocuklarını dağa kaçırdılar. Kadın biz sırtımızı YPG’ye dayadık diyor. Biz de sırtımızı milletimize ve Allahımıza dayadık aramızdaki fark bu. PKK sizi tükürüğü ile boğar diyor. Gelin boğun hani… Cudi’de Gabar’da Kandil’de inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. FETÖ’cüler de öyle… Hani neredeler?

İstanbul sıradan bir şehir değil, bir ilçe değil buraya büyük düşünen dünyayı iyi tanıyan bile bir aday lazımdı onun için de biz buraya Binali Bey’i aday gösterdik. Aynı şekilde Özhaseki beyi de Ankara’ya aday gösterdik, onun da öyle bir vizyonu kariyeri var.

YORUMLAR 61
  • 0606 4 yıl önce Şikayet Et
    MHP. liyim , ülkücüyüm. TÜRKİYE*MİLLET*BAYRAK* İSTİKLAL MARŞI* EZAN için MHP**AK PARTİ
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmüyormusun ak parti kaybederse içimizdeki hainler erken seçim istiyecek aklını başına al müslüman kardeşim eyt yoksa oy yok poşet paralı oy yok fiyatlar yüksek oy yok dersen amerika israil kazanır pkk pyd deaş ypg fetö gibi terör örgütleri kazanır bunun farkında mısın?
    Cevapla
  • ülkücü 06 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'nin bekası ve güvenliği için Reisimizle hep birlikteyiz. MHP. AK PARTİ. MHP. AK PARTİ AK PARTİ. MHP. AK PARTİ. MHP
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim sen 1 günde 8 -9 miting yap.Bizde ufak hesaplar,şahsi meseleler,patates,soğan hesapları yapalım.Dış Dünya ve içimizdeki Vatan hainleri bizlerle uğraşırken,Vatanımızı bölmek ve parçalamanın hesabını yaparlarken.BİZDE SENİ YALNIZ BIRAKIRSAK, OY KULLANMAYA GİTMEZSEK BİZLERE YAZIKLAR OLSUN.ŞUNU HERKES ÇOK İYİ BİLSİN. SENİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    gün birlik olma günü sürüden ayrılanı kurt kapar Recep Tayyip Erdoğan ve ak parti ye sahip çıkalım bu seçim çok önemli ak parti kaybederse içimizdeki hainler kazanacak pkk deaş pyd ypg fetö gibi terör örgütleri kazanır bunun farkında mısın?
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetin lideri baba sen ümmete millete sahip çıktıkça sen bu milletin avukatı oldukça biz de senin ölümüne ardındayız reis baba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!