Mansur Yavaş'a belediye meclisinde büyük şok!

CHP’li Mansur Yavaş, Ankara’da 25 ilçeden 19’unda AK Parti’nin ezici üstünlükle birinci çıkması nedeniyle zor durumda. Belediye meclisinde çoğunluktaki AK partili üyelerin onayı olmadan hiçbir karar çıkarılamayacak

Mansur Yavaş'a belediye meclisinde büyük şok!
Mansur Yavaş'a belediye meclisinde büyük şok!
GİRİŞ 02.04.2019 18:12 GÜNCELLEME 02.04.2019 18:14
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İtiraz ve geçersiz oyların tekrardan ele alındığı Ankara'da Mansur Yavaş Büyükşehir'i kazansa da 25 ilçedeki dağılıma bakıldığında belediye meclis üyeliklerinde çoğunluk AK Parti'nin elinde olacak. 25 ilçenin 19'unda ezici çoğunlukla birinci çıkan AK Parti, başkentin tüm ilçelerindeki belediye meclis üyeliklerini de açık arayla aldı.
 
YAVAŞ MECLİSİ KAYBETTİ
 
Sabah'ın haberine göre; Yavaş, Çankaya, Yenimahalle ilçeleri dışındaki tüm ilçelerde ortalamanın altında oylarla yarışı tamamladı. Yavaş'ın denetim ve denge gücünü elinde tutan AK Parti'siz Belediye Meclisi'nden karar çıkması zor. Cumhur İttifakı olarak seçime giren AK Parti, 'Kalecik, Akyurt, Çubuk, Kızılcahamam, Şereflikoçhisar, Pursaklar, Evren, Haymana, Ayaş, Beypazarı, Bala, Keçiören, Sincan, Kahramankazan, Altındağ, Güdül, Mamak, Çamlıdere' olmak üzere 19 ilde oyların yüzde 50'den fazlasını aldı. Bu illerin 10'unda alınan oy oranı yüzde 65'i aştı. 2014'te yerel seçimlere göre oylarını hem il hem de ilçe bazında ortalama yüzde 5 artıran AK Parti'nin ilçelerdeki başarısı ise kent yönetimlerinin belirleyicisi haline getirdi. Özellikle Ankara'da ilçelerdeki oyların yüzde 60'a yakınını alan AK Parti, 'Mamak, Altındağ, Keçiören, Pursaklar' gibi ilçelerde meclis üyeliklerinin yüzde 85'ini kazandı.

 

 

YORUMLAR 46
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım 19 tane ilçeyi ez geç kazan büyükşehirde kaybet ankarada çok şaibeli
    Cevapla
  • İŞSİZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam zaten çalışmayacağım diyor ki....
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar il meclis üyesi ak partiye verip büyükşehirde chp ye verme olasılığı yüzde 0 bunda bir 3 kağıt var zaten anket şirketleri istanbul ankara yüzde 4-5 fark var dediler nasıl olduda bu fark kapandı.
    Cevapla
  • ANKARALI 5 yıl önce Şikayet Et
    ZİLLET İTTİFAKI Bu seçimlere ŞAİBE ve HİLE Karıştırmıştır.Oyların ve Pusulaların yeniden sayılması ve incelenmesi lazımdır. Hırsızzzzzzzzzz Varrrrrrrrrrrrrr.
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek oluyor Ak partili delegelerin istemediği hiçbir şeyi yapamaz Mansur Yavaşşşşşş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!