İstanbul'da sayılan sandıklarda son durum: AK Parti'nin oyları..

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından itirazlar üzerine İstanbul'da 15 ilçede geçersiz oylar, 4 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor. İstanbul nefesini tuttu, Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa, Ümraniye, Çatalca, Silivri ve Kartal'dan gelecek sonucu bekliyor.

GİRİŞ 03.04.2019 17:00 GÜNCELLEME 04.04.2019 11:27
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

AK Parti ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazlar ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurulları harekete geçti.

 

 

15 İLÇEDE GEÇERSİZ OYLAR SAYILIYOR

Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı yapılıyor. 

 

 

4 İLÇEDE TÜM OYLAR SAYILIYOR

Çatalca, Silivri, Kartal ve Maltepe'de 1. Seçim Bölgesinde de tüm oylar yeniden sayılıyor.

FARK DÜŞÜYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki itirazlarla ilgili açıklama yaptı. Yavuz, ''Her sandık açıldıkça, gün geçtikçe aradaki fark erimektedir. Çok az sayıda sandık açıldı. Bizim itirazlarımızın çok azı görüşüldü. Buna rağmen fark 29 binlerden 20 binin altına inmiştir. Bizim ortaya koyduğumuz rakamlara ulaşmaya devam edecek'' dedi.

BAĞIMSIZ ADAY OYLARIN TAMAMININ SAYILMASINI İSTEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 256 oy alan Bağımsız Aday Mehmet Ali Aydoğmuş, seçim sonuçlarına itiraz etti. Oyların yeninden sayılmasını isteyen Aydoğmuş, usulsüzlük görülmesi halinde seçimlerin yenilenmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    hırsız varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • ciga de gala 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar şaibeden sonra yeniden seçim yapılmalıdır
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    hırsız chp fetö terör örgütü ve pkk terör örgütü yardımıyla hileyle hırsızlık la kazanacak duruma geldi ALLAH bu zalimlere kafirlere fırsat vermesin
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Istanbullular sahip cikin oylariniza.
    Cevapla
  • Esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra ister bir oy ile ister 100bin oyla seçilsin CHP. Hırsızlık ispatlanmıştır. Başa gelirken hırsızlık ile gelenler tescilli mesleğini sürdürecektir. Beylikdüzü'nde ben yaptım dediği yaşam vadisi%85 i tamamlanmış bir proje idi. Dahası kullanım açılışı yapılmış halk kullanıyordu. %10 bir peyzajı tamamlayıp ben yaptım diye projeyi kendi üstüne yazıverdi. Ne enteresandır seçimde de oylar üzerine yazılıverdi. Tescilli işte tescilli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar