İmamoğlu'ndan tribünde tahrik! Tepkiler çığ gibi...

31 Mart’tan sonra kendini İBB Başkanı ilan eden CHP’li Ekrem İmamoğlu, tahriklere stadyumda devam ediyor. Beşiktaş-M. Başakşehir maçı için Vodafone Arena’ya giden İmamoğlu bazı taraftarlara “Mazbatayı verin” sloganları attırdı. Bazı taraftarlar da bu durumu ıslıklarla protesto etti. Beşiktaş taraftarları sosyal medyada da, “Yazıklar olsun”, “Parti sloganları atılmaya başlanırsa artık maçlara da gidilmez” yorumları yapıldı.

İmamoğlu'ndan tribünde tahrik! Tepkiler çığ gibi...
İmamoğlu'ndan tribünde tahrik! Tepkiler çığ gibi...
GİRİŞ 15.04.2019 06:48 GÜNCELLEME 15.04.2019 06:48
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

31 Mart sonrası kendini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ilan eden CHP’li Ekrem İmamoğlu, tahriklere stadyumda devam ediyor. Beşiktaş-M. Başakşehir maçı için Vodafone Arena’ya giden İmamoğlu bazı taraftarlara “Mazbatayı verin” sloganları attırdı.

 

 

Binali Yıldırım'a verilen oyların sandık hileleriyle sıfırlandığı 31 Mart seçimleri sonrası kendisini ilk günden 'başkan' ilan eden CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne yönelik korsan imzacılığın ardından şimdi de amigoluğa başladı.

İstanbul'a ilişkin ilk sonuçlar açıklandığından beri "Mazbatamı verin, Türkiye normalleşsin" dayatmasıyla dikkat çeken İmamoğlu, şimdi de tribünlere siyaset sokma peşine düştü. Önceki akşam oynanan Beşiktaş-M.Başakşehir lig maçını izlemek için Vodafone Arena Stadyumu'na giden İmamoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yanında tribünleri selamladı; ardından bir grup taraftar organize bir halde aynı sloganı tekrarladı: "Mazbatayı ver, mazbatayı ver, İmamoğlu'na mazbatayı ver."

 

 

ABD İLE AYNI MESAJ

Stadyumdaki Beşiktaşlıların bir bölümü yaşanan manzarayı ıslıklarla protesto ederken İmamoğlu, maç sonrası yaptığı açıklamada, '90 dakika boyunca hiç susmayan taraftarın kendisini heyecanlandırdığını' kaydetti.

Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçını da tribünden izlemek istediğini söyleyen İmamoğlu, "Soyunma odasından geliyorsunuz. Oyuncularla mı görüştünüz" sorularını ise "Orası bende kalsın" diye cevapladı. İstanbul'daki hileli seçimler sonrası ABD'nin "Mazbatayı İmamoğlu'na verin" mesajını Beşiktaş tribünlerinin de aynı şekilde seslendirmesi dikkat çekerken, benzer bir siyasi organizasyona Kadıköy'de de imza atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2011 yılında FETÖ'nün Fenerbahçe'ye yönelik 'şike' kumpası sırasında örgütün TV kanalında spor yorumları yapan ve Sarı-Lacivertli kulübü şike yapmakla suçlayan İmamoğlu, Kadıköy'de aynı mesajı verecek mi, merak konusu.

BEŞİKTAŞLILAR TEPKİLİ

Bu arada Beşiktaş tribünlerinin bir kısmından yükselen sloganlar, kulüpte büyük rahatsızlığa yol açtı. Yaşananlara sosyal medyada tepkilerini dile getiren binlerce Beşiktaşlı, "Spora siyaset sokmayın", "Tribündeki provokatörler birileri tarafından yönlendiriliyor", "İmamoğlu, Gezi'de Başbakan'ın ofisini basmaya giden Çarşı'dan medet umuyor", "Parti sloganları atılmaya başlanırsa artık maçlara da gidilmez", "Yazıklar olsun, Beşiktaşımı siyasete bulaştırmayın" şeklinde mesajlar paylaştı. AK Parti'nin 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle seçimlerin iptali için başvuracağı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İmamoğlu'na henüz mazbatayı vermedi.

Kendisine mazbatası, itiraz üzerine oy sayımının sürdüğü Maltepe'de sonuçların belli olmasının ardından büyük ihtimalle verilecek. Ancak YSK, sahte seçmen skandalından ötürü İstanbul'da seçimleri iptal ederse İmamoğlu'nun başkanlık serüveninin kısa sürme ihtimali bulunuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 165
  • istanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlununkonuşmalarıiçiboşyavAnlafbuişibeceremezistanbulaverebileceğibirşeyyokvizyonuzayıf
    Cevapla
  • Muhittin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlundan daha tehlikeli ve daha akıllısı geliyo. Bunu chp nin başına getirirler.
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    123eee
    Cevapla
  • Nadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes aklını başına alsın biz daha konuşmadık
    Cevapla
  • 1071 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Trabzonspor yönetiminde olmus bir insanin bu yaptigi kesinlikle bilincli ve siyasi maksatli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti