Mansur Yavaş ilk iş olarak danışmanlarının maaşına el attı

Seçimden önce “İlk icraatım öğrenci evine indirimli su olacak” diyen Mansur Yavaş, bu sözünün yerine ilk toplantıda danışmanlarının maaşını gündeme aldı.

Mansur Yavaş ilk iş olarak danışmanlarının maaşına el attı
Mansur Yavaş ilk iş olarak danışmanlarının maaşına el attı
GİRİŞ 15.04.2019 09:31 GÜNCELLEME 15.04.2019 09:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın büyükşehir meclisinde ilk işlerinden biri danışmanlarının alacağı maaş oldu.

Meclisin dünkü oturumunda Yavaş, danışmanlık kadrosunda çalıştırılacak personelin ücretlerinin belirlenmesine ilişkin başkanlık teklifi sundu. Öneriye AK Parti ve MHP’den tepki geldi.

İLK SÖZÜNÜ HATIRLATTILAR

AK Parti Ankara il Gençlik Kolları Başkanı ve Meclis üyesi Ali Osman Özdemir, Yavaş’ın seçim öncesinde yaptığı bir açıklamada, “Öğrenci evi statüsünde olan yerler için ilk meclis toplantısında suya yüzde 50 indirim uygulayacağız” dediğini anımsattı.

Özdemir, bunun yerine ilk meclis toplantısında danışman ücretlerinin yer almasını üzüntüyle karşıladığını söyledi. MHP’li Murat Ilıkan ise Ankara’nın bu kadar sorunu varken toplantının gündeminde danışman maaşlarının bulunmasına dikkati çekti.

YARGI YOLU

Belediye meclisinin dünkü toplantısında önceki gün AK Parti ve MHP’nin ‘Belediye şirketlerin şeffaf yönetilmesi ve denetlemesine” ilişkin verdiği önergeyi oylatmadan reddeden Yavaş’ın tutumu eleştirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, Yavaş’ın “Birlik ve beraberlikten” söz ettiğini anımsatarak tekliflerinin oylanmamasının “görevi kötüye kullanmaya” gireceğini söyledi. Altunışık, Yavaş’a, bu oylamanın sonucunu kabul etmesi durumunda meclise iade etme ve mahkemeye götürme hakkının olduğunu anımsattı. Bu arada danışmanlarının ücretinin belirlenmesi yetkisi Yavaş'a verildi.

YORUMLAR 26
  • 060606 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğma büyüme Ankara'dayım, yeminlen gözümden düştü bu şehir. Yakında bahar değil kuraklık gelecek diye korkuyorum.
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    İki sene sonunda kuraklık başlar.
    Cevapla
  • Akrep 5 yıl önce Şikayet Et
    Huylu huyun dan vazgecmez!
    Cevapla
  • MUSTAFA 5 yıl önce Şikayet Et
    kötüyü görmeden iyinin kıymeti bilinmez.
    Cevapla
  • #sonnefesekadar 5 yıl önce Şikayet Et
    artık onu seçenler düşünsün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt