Türkiye'de bir ilk: Belediyede Cumhurbaşkanlığı modeli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modelini yerelde uygulama kararı alarak, genel sekreter yardımcılıklarını kaldırdı, daire başkanlığı sayısını 28'den 18'e, müdürlük sayısını 98'den 69'a indirdi ve politika kurulları kurdu. Değişikliklerle beraber belediye, araç ve yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlayacak.

Türkiye'de bir ilk: Belediyede Cumhurbaşkanlığı modeli
Türkiye'de bir ilk: Belediyede Cumhurbaşkanlığı modeli
GİRİŞ 16.04.2019 15:40 GÜNCELLEME 16.04.2019 15:41

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çözüm odaklı yeni sistemi hayata geçiren belediye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modelini Gaziantep'te uygulayacak.

 

 

YÜZDE 30 TASARRUF SAĞLAYACAK

Yeni yönetim sistemi kapsamında genel sekreter yardımcılıkları kaldırıldı, daire başkanlığı sayısı 28'den 18'e, daire başkanlıklarına bağlı müdürlük sayısı da 98'den 69'a düşürüldü. Değişikliklerle beraber belediye, araç ve yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yeni oluşturulan yeni sistem.


Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı, tasarruflu, ulaşılabilir bir yapıya dönüşecek. Yeni sistemle halka daha hızlı ve etkili hizmet verilecek, "gönül belediyeciliği" öncelenecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, seçim beyannamesinde yer alan çevreye duyarlı, akıllı şehir, katılımcı, vatandaş odaklı şeffaf yönetim anlayışını uygulamaya alacaklarını belirtti.

 

 

Bu anlayış ve bakış açısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim manifestosunda da bulunduğuna işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Şehrin vatandaş memnuniyeti, yaşam kalitesi, rekabet etme gücü ve dünyaya entegrasyonu noktasında bazı başlıkları güçlendirmek zorundayız. Dünya, bilgi ekonomisinden, yüksek teknolojiden bahsediyor. Bu şehri, Ar-Ge, inovasyon gibi çok önemli olan yüksek teknolojiye geçirecek bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Akıllı şehir, bugün en çok konuşulan başlık. Bu şehrin, akıllı ulaşım, akıllı enerji, akıllı şehirden edindiği bilgiyi vatandaşın yaşam kalitesine dönüştürecek yeni bir yönteme ihtiyacı var. Bu ihtiyaçtan dolayı yeniden yapılanıyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!