İBB'de CHP'lilerden akıl almaz hareket!

İBB Meclisi'nde var olan iki komisyona paralel olarak benzer iki komisyon daha kurmayı teklif eden CHP'liler, bu teklif AK Partililer tarafından kabul görmeyince ortalığı ayağa kaldırdı. CHP'ye yakın medya da bu çarpıtmaya çanak tutarak 'AK Parti uyuşturucu ile mücadeleyi engelliyor' algısını yaymaya çalıştı.

GİRİŞ 24.04.2019 19:00 GÜNCELLEME 24.04.2019 19:01
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Haber7.com - Detay haber

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Belediye Meclisi'nde CHP "cinsiyet eşitliği ve uyuşturucu ile mücadele komisyonu" kurulmasını teklif etti.

Ancak İBB Meclisi'nde zaten var olan Sosyal Hizmetler Komisyonu içerisinde "uyuşturucu ile mücadele" aktif bir şekilde sürdürülüyor.

 

 

Bu nedenle AK Partili üyeler, diğerine paralel ikinci bir komisyonun kurulmasının gereksiz olduğu gerekçesiyle bu öneriyi reddetti. Hemen ardından ise sosyal medyada ve CHP'ye yakın medyada yoğun bir çarpıtma ve halkı yanıltma faaliyeti başlatıldı.

Söz konusu yayın organlarında özetle, "AK Parti ve MHP uyuşturucuyla mücadeleye engel oluyor" algısı yayılmaya çalışıldı.

M. TEVFİK GÖKSU: ZATEN VAR OLAN KOMİSYONLA DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK PROJELER YAPTIK

Konuyla ilgili kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı:

"İBB Meclisimizde zaten var olan SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU sayesinde Büyükşehir Belediyemiz “Uyuşturucu ile Mücadele” konusunda yıllardır ciddi çalışmalar yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Bu nedenle yeni komisyon bir kurulmasına ihtiyaç bulunmamaktadır.

İBB Meclisimizde zaten var olan KADIN AİLE ve ÇOCUK KOMİSYONU’muzla İstanbul Büyükşehir Belediyemiz kadın hakları konusunda dünyaya örnek olmuş projeler hayata geçirmiştir. Bu nedenle yeni bir komisyon kurulmasına ihtiyaç bulunmamaktadır."

KADIN HAKLARIYLA İLGİSİ OLMAYAN LGBT KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİLER

Öte yandan, "AK Parti reddetti" dedikleri "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu" adı altında da CHP'liler LGBT'lileri gündeme getirdi. Ancak bu konunun kadın ve çocuk haklarıyla ilgisi olmadığı için teklif AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.

İşte CHP'ye yakın medyanın ve CHP'li siyasetçilerin sosyal medyadaki çarpıtma çabalarından bazıları:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 111
  • tokmak 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anladığım kadın kadına erkek erkeğe evliliği meşrulaştırma ve Avrupa daki gibi nikakah kıymak için bu yasa.
    Cevapla
  • Brhm 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö den kopya çekmişler. Paralel Devlet, paralel meclis, paralel komisyon. Sadece şu olay bile CHP nin, Fetönün siyasi ayağı oldunu göstermeye yeter.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi gürdük beyefendiler
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin kendini -imamoğlu-müslüman diye lanse eden şahıs İSLAM'ı değil lgbt yi savunuyor. İSLAMIN KADİM ŞEHRİ Kimlerin eline kaldı ÇOK ACI
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu chpde her halt döner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…