Venezuela'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela'daki darbe girişimi hakkında, "Demokrasilerde sandık esastır. Tüm dünya Venezuela'da halkın demokratik tercihlerine saygı duymak zorundadır." açıklamasında bulundu. Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza darbe girişimi karşısında gösterdiği "Kararlı ve açık destek" için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Venezuela'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Venezuela'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
GİRİŞ 01.05.2019 00:02 GÜNCELLEME 02.05.2019 00:53
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela’daki darbe girişimi hakkında açıklama yaparak, "Darbelerle mücadele etmiş, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaşamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela’daki darbe girişimini kınadı. Erdoğan, ülkelerin nasıl yönetileceğinin ancak demokratik seçimlerle belirlenebileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Halkın egemen olduğu, Başkanının seçimle iş başına geldiği Venezuela'ya postmodern bir koloni valisi atama gayreti içinde olanlar bilmelidir ki, bir ülkenin nasıl yönetileceği ancak demokratik seçimlerle belirlenebilir. Darbelerle mücadele etmiş, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaşamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz. Tüm dünya Venezuela'da halkın demokratik tercihlerine saygı duymak zorundadır."

 


VENEZUELA'DAN TEŞEKKÜR!

Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Venezuela'daki darbe girişimini kınayan açıklamalarını paylaştı.

Açıklamalar karşısında memnuniyetini dile getiren Arreaza "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uluslararası hukuka ve barışa verdiği kararlı ve açık destek ile Venezuela'daki demokrasiye gösterdiği saygı için teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Venezuela’da anayasal düzene karşı bazı teşebbüslerin olduğu yönündeki haberlerden endişe duyuyoruz. Demokratik olmayan yöntemlerle meşru hükümetleri değiştirme girişimlerine karşıyız. Ülkedeki sorunların diyalog ile çözümünden yanayız. Venezuela halkının daima yanındayız." dedi.

DARBE GİRİŞİMİ

Venezuela'da 23 Ocak'ta kendini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido, sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımlamıştı.

Başkent Caracas'ta bazı askeri birliklerin yolları kestiği, bazı yollarda da askeri araçların görüldüğü belirtilmişti.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise darbe girişimine karşı koyacaklarını belirterek, "Biz silahlı kuvvetler olarak anayasal düzeni savunmaya yemin ettik. Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum söz konusu değil, herkes komutanların emrindedir." açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 31
  • zeki Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanımız Madura'ya darbeyi kökten bastırmak için gerekli direktifleri ve tecrübelerini aktarırsa çok çok iyi olacak. Daha sonra da Venezuela bizim ABD'nin Suriye vari arka bahçemiz olabilir. Büyük adımlar atmaya devam etmeliyiz ki onlara büyük olduğumuzu gösterelim.
    Cevapla
  • Asena 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım şu İngiliz abd ve itrail e bela yağdır. Müslüman ve mazlumlara yardım et. Amin
    Cevapla
  • Dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah değerli Venezuela halkına hidayet ve ziyade yardım etsin inşallah amin
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey zalim Amerika yine başaramıyacaksın İnşaAllah..
    Cevapla
  • Yüksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Venezuelada, halk, demokrasi, hepsi hikâye, amaç güney amerika da Rusya ve Çin in önünü kesmek, bütün bunlar büyük şeytanın (abd)nin oyunları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor