Habertürk'te soruları yanıtlayan Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yer sofrasındaki görüntülerine 'kurgu' diyenleere sert tepki gösterdi.

Yıldırım, ''Yer sofrasının yarısını görüyorsunuz. O masaya 4 kişiden fazla oturamıyor. Gaziantep'ten gelmişler. Salon dediğiniz yer iki kanape var, arada da bu boşluk var. Biz gittik, iftara iki dakika var. İçeri girdik bu yer sofrasını bu halde bulduk, oturduk. Ben şimdi onlara 'ya kaldırın bunu, ben yerde yemem yemek' dememi mi bekliyordular. Ben köye gittiğimde yer sofrasında yerdim, bu ayıp bir şey mi? O insanlar bizi evine davet etmiş. Ben iftara 2 dakika kalarak gitmişim, o sofrayı hazır bulmuşum. Adresi aldık ona göre gittik. Geleceğimiz biliniyor, hazırlıkları kendisi yapmış. Bizde bir tarif var, misafir ev sahibinin kuzusudur. Yerde ikram ederse yerde, masada ikram ederse masada yersin. Kurgu falan değil. Bu kocaman yalandır, bu insanlara hakarettir. Bunları hor görmek, aşağılamaktır. Ben bunu yapanları kınıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • kral 26.05.2019 16:19
    09:21 mustafa kardeşim müthişsin ama bazılarının kalbi mühürlenmiştir bilmezler. 7. Madde harika. Ben de evime coca cola sokmam.
  • Necati 23.05.2019 11:46
    Binali kardeşim Allahın izniyle hakettiğin başkanlığa kavuşacaksın, İstanbul'u 1453 sene sonra teslim mi edeceğiz ? Asla.
  • Mustafa 23.05.2019 09:21
    Kendi ismim ve kimliğim ile Linkedin'de yazdığım yorum aşağıdadır; 1. Yer sofrasında yenilen yemekte mide küçüldüğü için faydalıdır. 2. Sofra duası yapılması verilen nimet için Allah'a şükürdür. 3. Odada bulunan diğer aksesuarlar ailenin normal gelir seviyesinde olduğunu göstermektedir. 4. Evin içerisinde ayakkabısız olduklarından geleneklerimize uygundur. 5. Sofrada pide olduğu için büyük ihtimal iftar sofrasıdır. 6. Tabaklardaki yemekler neredeyse bitirilmiştir 7. Sofrada CocaCola yoktur. Resimde görünenler genel olarak yukarıdakilerdir vesselam...
  • resul 23.05.2019 09:17
    ben de yer sofrasında daha huzurluyum. ne var bunda
  • neslihan 23.05.2019 09:16
    gündüz vakti iftar yapanları hatırladım. kurgu diyenler onu kastediyor olsa gerek :)
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek