Erdoğan sitem etti: Bu tutumları bizi çok çok üzmüştür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılar ve sporcularla buluştuğu iftar yemeğinde konuşma yaptı. Erdoğan, bazı sanatçıların siyasi tartışmalara taraf olmasının doğru olmadığını belirterek 'bu tutumları bizi çok çok üzmüştür' dedi.

GİRİŞ 25.05.2019 21:49 GÜNCELLEME 25.05.2019 22:41
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

 

 

Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız.

"GÜCÜNÜZÜ HAYIRLI İŞLERDE KULLANIN, DAİMA YANINIZDA OLACAĞIM"

 

 

Sanatçı ve sporcu olarak toplumu etkileme ve yönlendirme gücünüzü hayırlı işlerde kullandığınız her durumda daima yanınızda yer alacağımı bilmenizi istiyorum.

"BU TUTUMLARI BİZİ ÇOK ÇOK ÜZMÜŞTÜR"

Önünü arkasını tam olarak bilmeden siyasi tartışmalara taraf olan sanatçı ve sporcuların durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor.

Hep söylediğim gibi, sanatçı sanatıyla, sporcu sporuyla konuşu ve buradan hasıl olan itibarı da ülkesi ve milleti için kullanır.

"KRİTİK DURUMLARDA DESTEK VERMEK BAŞKA, SİYASİ POLEMİKLERDE TARAF OLMAK BAMBAŞKADIR"

Türkiye'nin iftihar verici eserlerinin açılışında hazır bulunmak, milli bayramlarda yer almak, kritik dönemlerde destek amacıyla kamuoyu önüne çıkmak başkadır, günlük siyasi polemiklerde taraf olmak bambaşkadır.

"SANATÇI VE SPORCUNUN SİYASET YAPMA HAKKI ELBETTE VAR AMA..."

Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı yok mu? Elbette var. Bizim partimizde çeşitli kademelerde vazife üstlenen pek çok sanatçı, kültür insanı ve sporcu arkadaşımız bulunuyor. Başka partilerde de aynı kimlikte kişiler mevcut.

Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle, yani siyasetçi kimliğiyle bu faaliyet yürütülebilir. Ama sadece sanatçı ve sporcu kimliğine sahip kişilerin siyasi polemiklerde yer almaları onları yıpratır, milletimizin de yüreğinde kırgınlıklara yol açar.

Bugün burada bulunan tüm sporcu ve sanatçılarımızın, sorumluluklarının bilincinde olduklarını biliyorum. Bunun için sizleri, şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Sağolun varolun.

YORUMLAR 30
  • Haluk 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis; halkı davet et.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu televole Kahraman'larının iftar adı altındaki bir etkinliğe hem de devletin en üst katında kabul edilmelerini kabul etmiyorum oyu Eyüp Fatih Üsküdar'dan Sultanbeyli den al iftarı nişan taşı Etiler Beşiktaş'a ver
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanımızı üzen bizide üzmüştür!
    Cevapla
  • Reis haklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis haklı. Reis nezaket göstermiş sanatçıları çağırmış. Bence taraf olmamalı ve gelmemelilerdi.
    Cevapla
  • RTE 4 yıl önce Şikayet Et
    "Bi taraf olan bertaraf olur". İmza: RTE.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü