Erdoğan'dan Tacikistan'a önemli ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbey'de düzenlenecek Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na katılacak. Askeri-siyasi, ekonomik ve çevresel konuların ele alınacağı zirvede, ileriye dönelik hedefler değerlendirilecek. Erdoğan, zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Erdoğan'dan Tacikistan'a önemli ziyaret
Erdoğan'dan Tacikistan'a önemli ziyaret
GİRİŞ 14.06.2019 11:51 GÜNCELLEME 14.06.2019 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 14-15 Haziran tarihlerinde Dönem Başkanı Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'yi ziyaret edecek. 

 

 

“Güvenli ve Daha Müreffeh Bir AİGK Bölgesi İçin Ortak Vizyon” temasıyla düzenlenen zirvede askeri-siyasi, ekonomik, insani ve çevresel konular ile yeni sınama ve tehditler başlıklarında sürdürülen konferans faaliyetleri ele alınacak, ileriye yönelik hedefler değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

 

 

Tacikistan'da düzenlenecek zirve, bölgesel konuların en üst düzeyde ele alındığı etkili bir mekanizma işlevi görüyor. Zirveyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye hem kendi çıkarlarını korumak hem de ortak coğrafyada ve tüm dünyada istikrar, güvenlik, barış ve dostluğa katkı sunmak üzere her platformda çok taraflı işbirliği ve etkin diyalog içinde çaba sarf etmeyi sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Terto 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, Reis!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?