Erdoğan'dan net uyarı: İlk karşılarına çıkan ben olurum

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Doğru işler yapmazlarsa çalıştırmayız’ sözüne karşılık CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan ‘milli iradeyi yok saymak demektir’ cevabını yorumladı. Erdoğan, ''Doğru iş yapılırsa AK Parti grubu destekler. Doğru iş yapılmazsa tabii ki desteklemeyeceğiz. O zaman ilk karşılarına çıkan ben olurum.'' ifadelerini kaullandı.

Erdoğan'dan net uyarı: İlk karşılarına çıkan ben olurum
Erdoğan'dan net uyarı: İlk karşılarına çıkan ben olurum
GİRİŞ 16.06.2019 01:00 GÜNCELLEME 16.06.2019 01:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönerken, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, '' İstanbul seçimlerinde adaylar televizyon programında biraraya gelecek. Önümüzdeki hafta Pazar günü da İstanbullular olarak sandık başına gideceğiz. Hem seçimler öncesinde bir değerlendirme almak hem de ‘Doğru işler yapmazlarsa çalıştırmayız’ açıklamanıza karşılık CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan ‘milli iradeyi yok saymak demektir’ cevabına yorumunuz nedir?.'' sorusuna şu cevabı verdi.

'İLK KARŞILARINA ÇIKAN BEN OLURUM'

Doğru iş yapılırsa AK Parti grubu destekler. Doğru iş yapılmazsa tabii ki desteklemeyeceğiz. O zaman ilk karşılarına çıkan ben olurum. Çünkü AK Parti yanlışların yanında değil, doğruların yanındadır. Eğer belediye başkanı doğru bir proje ile geliyorsa bizim grubumuz onu destekleyecektir. Yanlış proje ile gelinirse onu nasıl destekleyeceğiz? Millet bize doğruları destekleyin diyor.

Şimdi parlamentoyu ele alalım. Parlamentoda CHP grubu, diğerleri bizim her getirdiğimiz yasaya karşı çıkmıyorlar mı? Beyaz dediğimize siyah diyorlar ki CHP zihniyeti budur zaten. Biz doğruyu destekleriz, her zaman yanında oluruz diyoruz. Doğru olmayana taviz vermeyiz. Mesela Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile ilgili Anayasa Mahkemesine 30’u aşkın müracaatları oldu. Partinin sözcüsünün önce aynaya bakıp kendilerini bir görmeleri lazım. Mesela şu ifadeyi de çok kullandılar, ‘başkanlık tutanağını almış olan kişinin elinden tutanak alındı’ diyor. Bunlar devleti de tanımıyorlar. İl Seçim Kurulundan alınan tutanak nihai değildir. Mesela ben 1991’de tercihli seçim sisteminde milletvekili seçildim. Kendi partimden aynı listedeki arkadaş itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekili mazbatam elimden alındı. Ben ‘ama bana mazbata verildi’ diyebilir miydim? Nihai karar Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Bu mazbata, geçiş sürecinde verilmiş olan mazbataydı. Yüksek Seçim Kurulu’ndan verilmedikten sonra geçerli değildir. Şimdi de diyor ki benim 18-19 günde yaptığımı bunlar 25 yılda yapamadı.

'ORTAK YAYININ CİDDİ ETKİLERİ OLUR'

Adayların yapacağı ortak yayının sonuca ciddi etkileri olabilir. Zira vatandaş kimin kim olduğunu tam manasıyla bilmiyor. Kampanyasını yalan üzerine bina edenler var, bir de gerçekler üzerine bina edenler var. Şimdi vatandaşın da bunu görmesi lazım. Halkımız yalan üzerine kampanya inşa edenlere haddini 23 Haziran’da bildirecek. Bunun için de aydınlatılması gerekir.

23 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ALINAN ÖNLEMLER

 

 

Erdoğan, ''Son grup toplantısında 23 Haziran seçiminde bir önceki seçimde yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için bazı özel tedbirler alıyoruz denmişti. Bu tedbirler nedir, oy hırsızlığını nasıl engelleyecekesiniz?'' sorusuna, ''Bu konularla ilgili de teşkilatla üç defa bir araya geldim. Belediye başkanlarımıza, il yönetimine ve ilçe başkanlarımıza çeşitli uyarılar yaptım. Onlar da bütün sandık üyelerine müşahitlere varıncaya kadar onları yetiştirecekler. Herşeyden önce sandıklardaki tutanakların ve seçmen sayım döküm cetvellerinin kayıt altına alınması çok önemli. Buralarda su kaçağının bulunmaması gerekir.'' diye cevap verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: bunlar yani CHP hırsızlığa alışmış. rahat duramazlar. batar.. yine hırsızlık yapacaklardır. bilgilerinize... müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli irade chp nin yanından yakınından bile geçmez.Milletin Oylarını çalıp kendi hanesine yazanlar,yalan dolan hakaret edip gezenler milletin değil,kandilin fetönün iradesine teslim olmuş chp sen başkası değildir.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bize illegal demesi nereden kaynaklanıyor? Biz daha akdeniz de uluslararası ticaret alanı ilan etmemiş olmamızdan kaynaklanıyor. Yunanistan ilan etmiş. Bizim bürokratlar uyuyormu? Öyle basit çözümü.!!! Ama Türk devleti niye ilan etmiyor??
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Akdeniz Türk Gölü idi. Tekrar eski statüsüne döndürme arzusunda olduğumuz için...
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    önce istanbul sonra tüm türkiye doğru yolu görecek, az kaldı .
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dörtlü çete hırsızlık yaparken milli iradeyi hiçe saymış olmuyor değil mi Öztırak efendi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Cep telefonlarında düşük fiyat tehlikesi! Piyasanın altında satıyorlar