Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mursi hakkında ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Mursi'nin vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, 'Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

GİRİŞ 17.06.2019 19:10 GÜNCELLEME 18.06.2019 08:57
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın Mursi'nin vefatıyla ilgili ilk değerlendirmesi şu şekilde:

 

 

Doğrusu ben de arabadan inerken bu haberi aldım. Maalesef mahkeme salonunda cereyan etmiş.

"SİSİ 50'YE YAKIN MISIRLIYI İDAM ETMİŞTİR"

Ben öncelikle, Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokratik yollarla yüzde 52 gibi bir oy almak suretiyle Mısır'a Cumhurbaşkanı olan merhum Mursi'yi şu anda demokrasiyi bir tarafa koyarak işgalci bir eda ile tamamiyle bir darbe ile Mısır'ın başına geçen şu anki Zalim Sisi, 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir.

"BATI, BU İDAMLARA HEP SESSİZ KALMIŞTIR"

Ve Batı, Sisi'nin bu idamlarına karşı hep sessiz kalmıştır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler idamı yasaklarken, ne yazık ki Mısır'da bu katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdir. Bu, ikiyüzlülük değil, çok yüzlülük.

"AYNI HAFTA AB ÜYESİ ÜLKELER MISIR'DA ULUSLARARASI BİR TOPLANTIYA KATILDI"

Siz bir taraftan idamı yasaklayacaksınız, Türkiye'den idamı kaldırmasını isteyeceksiniz ve idamı Türkiye'ye kaldırtacaksınız, ama öbür taraftan Mısır'ın bu idam mekanizmalarını çalıştırdığı bir dönemde, hatta hatta 7 genci idam ettikleri bir haftanın içerisinde Mısır'da uluslararası bir toplantıya, AB üyesi ülkelerin katılmasını hiçbir şeyle anlamak, anlatmak mümkün değil.

"ŞÜPHELERİ BİR KENARA KOYUYORUM..."

İşte bu süreç ne yazık ki şurada yaklaşık 6 yılı buldu. 6 yıldır Mursi kardeşimiz cezaevinde ve binlerce arkadaşıyla beraber orada mahkum. Ve bugün de şüpheleri bir kenara koyuyorum, emr-i Hak vaki olmak suretiyle şehit oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi'yle beraber haşreylesin diyorum.

Dualarımız onunla beraber. Onunla aynı yolu yürüyen tüm kardeşlerimin başı sağolsun. Mısır halkının başı sağolsun. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin diyorum.

BİR AÇIKLAMA DA CİHANNÜMA VE KADİM DOSTLAR BULUŞMASINDA!

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması programında yaptığı konuşmada da şu ifadeleri kullandı:

Zalim Sisi tarafından cunta tarafından devrilmiş ve hapse atılmıştı. Kendisiyle hem Cumhurbaşkanı seçilmeden önce hem de seçildikten sonra yakın dostluğumuz oldu. Darbe mahkemelerinde yargılanan ve idam cezasına çarptırılan merhum Mursi'nin mahkemede son nefesini vermiş olması kendisine ve halkına yapılan bir zulmün sembolüdür.

Zalimler mazlumların canlarına kastedebilir, hatta onları öldürmek suretiyle şehadetine vesile olabilirler. Fakat verdikleri mücadelenin izzetine asla halel getiremezler. Biz de tüm müslümanlar merhum Mursi'yi son nefesine kadar yürüttüğü mücadelesini hatırlayacağız.

"ONUNLA AYNI MASADA OTURMAM, ASLA GÖRÜŞMEM DEDİM"

Bana zalim Sisi'yle görüşmek için çok teklifler geldi, bu tekliflerin hiçbirini kabul etmedim. Onun oturduğu masada oturmam, onunla görüşme asla yapmam dedim. Zira bizim zalimlerle bu noktada hele hele kardeşlik seviyesinde farklı dayanışmamızın olduğu bir kardeşimiz Mursi'yle bu şekilde bizim onun katili olan kişiyle biraraya gelmemiz mümkün değil dedim. Bu güne kadar da gelmedik.

"TARİH O ZALİMLERİ ASLA UNUTMAYACAKTIR"

Bizim gözümüzde Mursi inandığı dava uğruna verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir. Tarih onu cezaevine atıp, idamla tehdit edenleri ve şahadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır. Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet, ailesine, Mısır halkına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu için gelin birer Fatiha okuyalım.

YORUMLAR 102
  • fani 4 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cennet olsun tüm islam aleminin başı sağ olsun
    Cevapla
  • Denizci 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin... Unutmayalım ki Akibet TAKVA sahiplerinin olacaktır.
    Cevapla
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    BİR ALLAH DOSTU MURSİ KARDEŞİMİZ şeytanın uşaklarının elinde şehit olmuştur.ALLAH TEALA rahmet,sevenlerine ve ailesine sabrı cemil ihsaan eylesin.Günümüz firavunu ve taifesinide ALLAH TEALA kahreylesin,rezil rüsvay eylesin.
    Cevapla
  • Cesur 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin mekani cennet olsun tum ihvanin ve musluman alemin basi sagolsun bir mursi gider binlerce mursi gelir insallah ne yaparlarsa yapsinlar hicbir zaman müslüman alemi sindiremiyecekler sonuna kadar yilmak yok Allah var gayle yok galip olan hep Allah tır Sefer bizim olsun zafer Allahın cok sukur ne mutlu muslumanim diyebilmeye
    Cevapla
  • DES 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Kafir sisi senin akibetin nice ola ! Doğruları itiraf et ve Mısır halkından helallık iste ! ALLAH tan affını dile ! Töğbe kapısı açık iken ! Yoksa ALLAH ebedi CEHENNEMDEN çıkarmaz ! Tabiki kul haklarını ödedikten sonra !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!