Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben farklı isimler önermiştim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve TV'lerin ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Binali Yıldırım ile İmamoğlu'nun katıldığı canlı yayın programını moderatörün tarafsızlığı açısından beğenmediğini belirterek, 'ben farklı isimler vermiştim' dedi.

GİRİŞ 20.06.2019 22:00 GÜNCELLEME 21.06.2019 01:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman'ın moderatörlüğünde düzenlenen sosyal medya ve televizyon ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

BİNALİ YILDIRIM-İMAMOĞLU YAYINI

Bir defa ben yayını beğenmedim. Objektif bir yayın anlayışı yoktu. Sürelerden soru soruş şekline kadar, ciddi bir tarafgirlik söz konusuydu.

İki adayın konuşma sürelerine baktığınız zaman, 'süreleri dikkatle kontrol edeceğim' demesine rağmen buna dikkat edilmemiştir. Sayın Yıldırım'a 4 dakika daha az süre tanınmıştır.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Çok da ilginç bir şey, Sayın Yıldırım'ın sözleri zaman zaman kesilmiş, ama rakibinin ise bu konuda çok fazla bir sıkıntısı olmamıştır.

CHP adayının 10 kez, Yıldırım'ın 26 kez sözünün kesildiğini görüyoruz.

CHP adayının moderatörle bir araya gelmesi. "3-5 dakika görüştük" dediler. Sonra ortaya çıktı ki 45 dakika görüşme olmuş.

"ÇOK İLGİNÇTİR Kİ, MODERATÖR SORUYU SORUYOR, KUTUCUKTAN KARTONLAR HEMEN ÇIKIVERİYOR"

O akşam program esnasında, CHP adayının yanında kutucuklar var, üzerlerinde de konu başlıkları var. Konu başlıklarına göre de o kutucukların içerisinde de o gösterdiği kartonlar var.

Çok ilginçtir ki, moderatör soruyu soruyor, hemen o kutucuktan o kartonlar hemen çıkıveriyor. Bu kadar da olur mu? O kutucukların hepsinin resmini aldık. Soru soruluyor, sorulduğu anda da hemen ilgili karton çıkıyor, cevabını da ona göre veriyor.

Bu, adil bir tartışma olmaz. Hem siyasi, hem ahlaki değerlere dair bir tartışma halini aldı bu.

"BEN MODERATÖR OLARAK FARKLI İSİMLER VERMİŞTİM"

Bir moderatör olarak kendini bitirmiştir. Bana da soruldu, "nasıl yapalım" diye. Ben farklı isimler vermiştim. Ama bu isimler adaylar tarafından herhalde makul karşılanmadı, ve iş bu noktaya geldi.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZ ŞU ANDA HER TÜRLÜ HAKKA SAHİP"

Kürt kardeşlerimiz şu anda her türlü hakka sahip. Kim bir Kürt kardeşimin hakkını gasp etmeye kalkarsa, karşısında hükumetimizi bulur.

"GÜNEYDOĞU'YA YAPTIĞIMIZ HİZMETİ CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA VERMİŞ OLAN BAŞKA BİR İKTİDAR YOKTUR"

Güneydoğu'ya bizim vermiş olduğumuz hizmeti, on yıllarca, hatta Cumhuriyet tarihi boyunca vermiş olan bir iktidar yoktur.

Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimin bu hali çok iyi değerlendireceğini biliyorum.

 

 

YORUMLAR 14
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun,
    Cevapla
  • Tayyip 4 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip bey ya türklerin hakkı gasp oluyorsa bu konuda ne düşünüyorsunuz , tabiki şüphesiz ki Allahın her kulu bizim kardeşimizdir
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, Belediyeleri siyasi partilerin arka bahçesi olmasından çıkarın. Valilikleri ve Belediyeleri tek bir çatı altında toplayın. Kayyumlar buna güzel örnek
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğluve ismail defansta hata yaptı forvet reis topu doksandan ağlarla buluştu. Olay bu
    Cevapla
  • hakkını ver 4 yıl önce Şikayet Et
    bir atasözü vardır yiğidi öldür ama hakkını ver. 16 yılda bu ülkenin her karışına dokunan nakış nakış işleyen akp değilmi. ülkemizin 1 dk kaybedecek zamanı yoktur istikbalimize istanbulumuza sahip çıkalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'