Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve TV'lerin ortak yayınında teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye yaptığı 'seçimlerde tarafsız kalın' çağrısı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 'ben orada bir güç-iktidar mücadelesi görüyorum, bu mesajı Demirtaş'a ve dağa verilmiş bir mesaj olarak görüyorum. Öcalan elindeki gücü onlara kaptırmak istemiyor' dedi.

GİRİŞ 20.06.2019 23:20 GÜNCELLEME 21.06.2019 01:54
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman'ın moderatörlüğünde düzenlenen sosyal medya ve televizyon ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalan'ın HDP'ye çağrısıyla ilgili şunları söyledi:

 

 

"ARALARINDA BİR GÜÇ MÜCADELESİ VAR"

Orada aslında bir iktidar mücadelesi var. HPD-PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan-Demirtaş noktasında da iktidar savaşına doğru kayma gösteriyor.

 

 

"ÖCALAN GÜCÜNÜ BUNLARA KAPTIRMAK İSTEMİYOR"

Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaptırmak istemiyor. Çok sert açıklamaları da var. Demirtaş'a hesap sormaktan tutun da, dağa hesap sormaya varıncaya kadar.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

"KENDİSİNE İHANET EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR"

Onların kendisine ihanet ettiği inancında. Ve bu "ihanet" sebebiyle de onlara yönelik kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada da, HDP'ye de "eğer siz benim arkamda olan bir partiyseniz, ben sizin ne oraya ne şuraya değil, siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, herhangi birinden yana değil, kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız" gibi bir havanın içerisinde. Öcalan dağa mesajını veriyor.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN BU KONUYLA HİÇBİR ALAKASI YOK"

Biliyorsunuz, PKK'nın bir kanadı CHP adayına destek veriyor. Bir kanadı "üçüncü yol" diyor. Şimdi de o ortaya çıktı. Tabi hamdolsun Cumhur İttifakı'nın, Binali Bey'in bunların hiçbir alakası yok.

"BİZ SÜRECİ MHP'YLE GÖTÜRÜYORUZ"

Zaten şu anda kadar da verilmiş olan bir mesaj da söz konusu değil. Biz sadece Milliyetçi Hareket Partisi'yle kurmuş olduğumuz Cumhur İttifakı'yla bu süreci götürüyoruz. Zaten (HDP'den) böyle bir desteğin gelemeyeceğini herkes biliyor.

"BEN ASIL, KÜRT KARDEŞLERİMİN İSTİSMARINA ÜZÜLÜYORUM"

Burada bir liderlik mücadelesi var. Yani Öcalan Demirtaş'a mesajlarını veriyor. Ancak ben, Kürt kardeşlerimin istismarına üzülüyorum. Çünkü Kürt kardeşlerime soruyorum, bölücü terör örgütünün listelerini dağın başında yapıp, Meclis'e gönderdiği milletvekilleri, sizin bugüne kadar hangi yaranıza merhem olmuştur? Böyle bir şey yok. Ama gidip orada bunlarla birlikte iş tutanları biliyoruz.

"GÜNEYDOĞU'YA, DOĞU'YA HİZMETLERİ GETİREN HEP BİZ OLDUK"

Diyarbakır Belediyesi'nin önünde günlerce, haftalarca ağlayan anneler bana geldiler, onlarla dertleştim. Bu oyuna gelmeyin diyorum. PKK'nın desteğindeki terörden beslenen bu siyasi partilere, onların yandaşlarına oylarınızı vererek zayi etmeyin.

Eğer hizmetse, Güneydoğu'ya da Doğu'ya da bu hizmetleri getiren hep biz olduk. Onlar ne belediyeleriyle, ne partileriyle sadece çukur açtılar, binaları deldiler.

Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te terör örgütlerinin çocuklarınızı kaçırıp o mağaralarda ne hale getirdiğini düşünün derim.

YORUMLAR 19
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ocalan hala bu milletin gjndeminde olmamali yatsin hucrezinde niye konusturuyonuz bu adami hala madem asamadiniz bari gundeme tasimayin
    Cevapla
  • Bitlis 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet Doğu Bölgesinde yaşayan bir Kürt olarak yazıyorum. Bunları inkar etmek ahlaksızlıktır. tarih boyunca,Kürtlere kucak açan ve hizmet eden tek Parti Ak Parti Hükümetidir...
    Cevapla
  • Bitlis 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Kürtleri en çok istismar eden hdp ve onun zihniyeti altında siyaset yapanlardır. Ayrıca 18 yıl Ezanı Türkçe okutan chp değilmiydi. Ezanı aslına çeviren Merhum Adnan MENDERES'i idam edenler yine bu zihniyet değilmiydi...
    Cevapla
  • Bitlis 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir Kürt olarak yazıyorum. Ak Parti' nin Kürtlere ve yaşadığı bölgelere yaptığı iyiliklerinin binde birini hdp yapmamış. Rabbim hiç bir zaman hdp ve chp gibi partilere fırsat vermesin...
    Cevapla
  • Answer-02 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşağıda D.Bakırlı bir vatandaş açıklamasında 20 yıldır ilk defa hizmet gördük be adam kayyumla atanan sayın başkanımız Diyarbakır'ın çehresini değiştirdi Diyarbakır'ı bir dünya markası haline getirdi daha ne yapsın.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Diyarbakırlıda kayyumu övmüş. Okuduğunuzu kavrayarak okumanızı öneririm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!