CHP'li belediyelerde işçi kıyımı sürüyor

CHP’li belediyelerdeki işçi kıyımı büyüyor. Adana’nın CHP’li büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar’ın bin 750 işçinin çıkarılması talimatı vermesinin ardından yüzlerce işçi habersizce işten atıldı. Kapıya konulan çalışanlar bunu cep telefonlarına gönderilen SMS ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iletişim hattı olan Alo 170’ten öğrenebildi.

CHP'li belediyelerde işçi kıyımı sürüyor
CHP'li belediyelerde işçi kıyımı sürüyor
GİRİŞ 08.07.2019 06:10 GÜNCELLEME 08.07.2019 07:04
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

CHP'li belediyelerdeki işçi kıyımı sürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde “bankamatik memuru” denilerek işine son verilen ASKİ çalışanlarının görevi başında çekilmiş fotoğrafları, oluşturulmaya çalışılan algıyı yıktı. Zor şartlar altında dişini tırnağına takıp çalışan işçilerin çoğu da görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle kapının önüne konulmuş.

 

 

Adana’nın CHP’li büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar’ın seçim sonrası ilk işi, CHP'li olmayan işçilerin işten çıkarılması için çalışma başlatmak oldu. Karalar'ın bin 750 işçinin çıkarılması talimatının ardından yüzlerce işçi 28 Haziran’da kendilerine haber dahi verilmeden işten atıldı.

İşlerine son verilen personel bu durumu cep telefonlarına gönderilen bir SMS ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iletişim hattı “170”ten öğrendi. “Bankamatik memuru” denilerek işten çıkarılan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) personelinin hepsinin zor şartlar altında dişini tırnağına takıp çalıştıkları gerçeği ise oluşturulmaya çalışılan algı operasyonunu yıktı.

 

 

TÜM BİRİMİN İŞİNE SON

CHP'li Zeydan Karalar'ın işten çıkardığı belediye personeli yaşadıklarını anlattı. Aladağ'da ASKİ dezenfeksiyon biriminde 2017 Aralık ayından bu yana çalışan Ertuğrul Bilmez, şöyle konuştu:

“Bizi siyasi nedenlerden dolayı işten çıkardılar. Bankamatikçi, ATM memuru diyerek işimize son verdiler. Arkadaşlarım 'işten çıkarmalar başladı' diye aradı. 170'i aradığımda çıkışımın verildiğini öğrendim. Beni toplu işten çıkarma maddesi olan 15’inci maddeye istinaden çıkarmışlar. Bağlı olduğum birimdeki herkes çıkarılmış. Muhatabımız yok. Amirlerimiz müdürlerimiz hepsi işten çıkarılmış.”

22'NCİ MADDE SKANDALI

Arif Erdoğan da “ATM memuru” suçlamasıyla işine son verilen personelden sadece birisi. 2015 Mart'tan bu yana ASKİ çevre koruma biriminde çalıştığını belirten Erdoğan, “Aladağ bölgesinde çevre koruma biriminde ilaçlama ve temizlik bölümünün sorumlusuydum. Cuma günü belediyeden beni arayıp işime son verildiği söylendi. İmzalamam gereken evraklar olduğu belirtildi. İmzalamadım. Beni 22’nci maddeden, görevimi kötüye kullandığım gerekçesiyle çıkarmışlar. Ucu açık bir madde. Tazminat hakkım, kıdemim, geri dönüşüm yok. Hatta işten çıkarılana kadar aldığım maaşın mahkeme yoluyla geri alınması durumu da söz konusu” diye konuştu.

Lağım içinde kürek sallamış

2014 Temmuz ayının başında ASKİ’de kanalizasyon biriminde işe başlayan Ziya Eren de Zeydan Karalar’ın bankamatik memuru diyerek işine son verdiği işçiler arasında. İşten çıkarıldığını cep telefonuna SGK'dan gelen mesajla öğrendiğini vurgulayan Eren şunları söyledi: “Mesajla şok oldum. Kimse arayıp bize bir şey demedi. Beni de arkadaşlarım gibi 'bankamatik, ATM memuru' diye işten çıkarmışlar. Lağım temizledim, kanal açtım, kanalizasyonda kazma-kürek çalıştım. Adana’nın, Aladağ’ın pisliğini temizledim, bana 'sen bankamatik memurusun' dediler. SGK 15’inci madde toplu işten çıkarılma kapsamında işime son verildi. Hakkımızda hayırlısı.”

YENİŞAFAK

YORUMLAR 131
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Halk partisi Islam'a ve Müslümanlara karşı savaş yapıyor. Savaş hiledir. Yalana dolan hepsi var bunlarda. Bunlar Ingiltereden yönetiliyor. Bunların olduğu yerde sadece kendi adamlarına yer vardır. Bunu anlamayanlar Türkiye'ye ve Millete yazık etmiştir. Chp ye oy verenler tövbe etsinler. Yok aynı onlar gibi inanıyorsa , Allah cc hidayet versin inşaAllah. Vatansever? Geç bunları geç. Savaşta almadığımız darbeleri yedik halen uyu uyu yattayız. Hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır cc.
    Cevapla
  • isar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ak partinin belediyelerinden karşılık verilmeli bu duruma...
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet acilen yasa çıkarmalı, kimse belediyelerde kafasına göre işçi çıkaramamalı, bakalım o makyajlı CHP nin tepkileri ne olacak, muhtemelen tepki gösterecektir, makyajlar dökülsün, hakikatler görünsün
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Hz. Ali (ra) efendimizi görmüşler de kafalarına göre bir resim yapmışlar ama onun fikirlerinin hiç birini yapmıyorlar...
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bildigi gibi etsin.niye kimse bir dur demiyor. Diyemiyor. Bunu akp yapsa kiyameti koparirlardi.binlerce insana yapiliyor bu. Baska medya cok iyi calisiyor herseyi abartıp servis ediyor.biz cok suskun kaliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı