İmamoğlu'ndan mülteci ve deprem açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı radyo programında, Suriyeliler ve deprem konusunda çözüm planlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

İmamoğlu'ndan mülteci ve deprem açıklaması
İmamoğlu'ndan mülteci ve deprem açıklaması
GİRİŞ 09.07.2019 22:55 GÜNCELLEME 09.07.2019 23:01
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı radyo programında, İstanbul’da 1 milyon Suriyeli bulunduğunu söyledi ve “Önce Suriyelilere insanca yaşam koşulu sağlayacağız” dedi.

İmamoğlu, Suriyelilerin hem çalışıp hem yardım almasının doğru olmayacağını savundu ve kayıt dışı çalışanların en büyük sorun olduğu ifadesini kullandı.

'KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ'

İmamoğlu, ''Tabiri caizse serbest. Saldım çayıra mevlam kayıra derler ya böyle. Siz 3.5 milyona yakın göçmeni her yere dağıttınız. İstanbul’da kayıtlı rakamlara göre 600 bin kayıtlı olmayana göre 1 milyona yakın. O insanlara yazık. Şu anda gerçekten zor durumda olan göçmenleri var İstanbul’un. Çocuk evlilikleri görüyorum, dilencilik yapanları görüyorum. Önce Suriyelilerin insanca yaşam koşulunu sağlayacağız. Kurumlarla işbirliği yapacağız. Çalışıyor ve yardım alıyorlarsa bu yanlış. En büyük sorun kayıt dışı çalışan Suriyeliler.'' dedi.

 

 

‘DEPREM GÖRÜNMEYEN EN BÜYÜK TEHDİT’

Deprem riski altındaki İstanbul’da bu yönde çalışmalara başlayacaklarını da söyleyen  İmamoğlu, “Deprem, görünmeyen en büyük tehdit. Dolayısıyla ben depremin çok hızlı çözümü için çalışacağımızın sözünü vermiştim ve başlayacağız. Keşke akşamdan sabaha her şey düzelse ama çalışmamız lazım. İnsanların deprem anında ne yapacağını planlamamız lazım. Bu en büyük acil eylem planımız bizim” dedi

 

 

YORUMLAR 33
  • Mısafır 4 yıl önce Şikayet Et
    99 depremı ecevıtı bıtırmıstı !
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözümüzün içine baka baka 82 milyona yalan söyleyen adama nasıl inanayım? ''Ayine'si iştir kişinin lafa bakılmaz'' demiş atalarımız.
    Cevapla
  • fırat kalkanı 4 yıl önce Şikayet Et
    sn i.oğlu artık icraat zamanı viri viri zamanı bitti.
    Cevapla
  • ylç 4 yıl önce Şikayet Et
    Malum zihniyet haberleri yapılmasa daha iyi olmaz mı?
    Cevapla
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar itici insansınız içiniz yüzünüze yansıyor o makamı işgal ettiniz bence algı operasyonu ile..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi