Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Çok istismarı yapılıyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmmuz anma buluşmasında vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlıkları yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın kuruluşunun resmen tamamlandığının müjdesini vererek 'çünkü çok istismarı yapılıyordu, Bakanlığımızın teminatı altına aldık' dedi.

GİRİŞ 15.07.2019 21:09 GÜNCELLEME 16.07.2019 01:23
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, milletçe, vatana, bayrağa, ezana, demokrasiye, devlete sahip çıktıkça, hiçbir gücün elinin oralara uzanamayacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bizler inanıyoruz ki, şehitler peygamberlerden başka hiçbir kula nasip olmayacak en yüce makamın sahibidirler. Kabirleri nur, mekanları cennet olsun inşallah.

15 Temmuz'da, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini selamlıyorum.

Peygamber ocağı TSK'nin ülkesine gönülden bağlı her bir subayını, astsubayını, uzman personelini ve erlerini alınlarından öpüyorum.

O gece dünyaya örnek teşkil edecek bir dik duruş sergileyen medyamıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, aydınlarımıza buradan şahsım ve milletim adına özellikle teşekkür ediyorum.

TAM METİN İÇİN TIKLAYINIZ...

Sabaha kadar kesintisiz ezan ve sala okuyan imamlarımıza, müezzinlerimize, seccadelerinin başında dua eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

"BURASI ANLAMLI BİR MEKAN"

Burası anlamlı bir mekan. O gece burası, iki anı tespit etti. Bunlardan biri, saat 23:15 civarı... Tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy'e geçti. Bakırköy Belediyesi'nde kendi ifadesiyle "gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim" dedi.

01:15'te biz de buraya indik. Eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada millet vardı. Burada üzerimizden geçen F-16'lar, helikopterler vardı. Onlar mermilerini yağdırıyordu. Fakat biz bir şeye inanıyorduk: "La tahzen, innallahe me'ana...(Korkma, Allah bizimle beraberdir)"

Önceki darbelerde milli iradeye, Meclis ruhuna saldırı olsa bile Meclis binası fiilen hedef alınmadı. 15 Temmuz'daki darbeye teşebbüs eden caniler bunu bile yaptılar.

"YANLARINA KÂR KALMADI, KALMAYACAK"

Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, Allah'ın izniyle bundan sonra da kalmayacaktır.

"BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ ASLA BOZAMAYACAKLAR"

Bizler milletçe, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça, hiçbir gücün eli Allah'ın izniyle oralara ulaşamayacaktır.

Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır.

O karanlık gecedeki ezan ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse bundan sonra da aynı inanç, heyecan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye'yi ele geçiremeyecekler.

Her anımızda özellikle de 15 Temmuz'da şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız.

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi.

"SİZLERLE BİR MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM"

Sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlıkları yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın kuruluşu resmen tamamlanmıştır.

"VAKFIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Çünkü bunun çok istismarı yapılıyor. Onun için istedik ki, Bakanlığımız'la birlikte bu iş devletin teminatı altında olsun. İlgili tüm bakanlık ve kurumların mütevellisinde yer aldığı bu vakfımız aracılığıyla şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verdiğimiz hizmetleri daha iyi, daha derli toplu yürütebileceğimize inanıyorum. Vakfımızın hayırlı olmasını diliyorum.

"ALLAH'IN İZNİYLE BU ÜLKEYİ KİMSE İŞGAL EDEMEZ"

Biz imanımıza, tarihimize, kültürümüze ve elbette en önemlisi neslimize sahip çıktıkça, Allah'ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, bu milleti kimse köle yapamaz.

"KENDİMİZİ DAHA ÇOK MUHASEBEYE ÇEKECEĞİZ"

Şehitlerin aziz ruhlarını muazzep etmemek için daha çok çalışacağız,mücadele edeceğiz, kendimizi daha çok muhasebeye ve murakabeye çekeceğiz.

Ülkemizin içine yerleştirdikleri ihanet çetesiyle milletimizi esir alacaklarını sananlar, tıpkı asırlar boyunca hep olduğu gibi bir kez daha derslerini aldılar.

Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege konularında karşı tarafı haklı bulanların zihinleri iğfal edilmiş demektir.

Bugün ülkemizin önündeki engeller, yaşadığı sıkıntılar, maruz kaldığı saldırılar, hep işte bu kadim kavganın tezahürleridir.

"EKONOMİ BATTI, BİTTİ DİYORLAR! BUNLARDA İNSAF YOK"

Ekonomi battı, bitti diyorlar. Bunlarda insaf yok. Şu anda Türkiye'nin dört bir yerinde, içeride dışarıda terörle mücadele veren Türkiye'ye karşı, acaba kimse "bu mücadele verilirken, bu mermiler, kalkan uçaklar, helikopterler, bunlar fıstık leblebi mi atıyorlar? Bunların hepsi para değil mi? Hepsi ekonomi değil mi? Bunlar ekonomiden buralara harcanmıyor mu?

Ve biz bütün bunlarla beraber şu anda terörün belini Allah'ın izniyle kırdık kırıyoruz. İnlerine girdik inlerine!

Bakın, Pençe 1 Harekatı'nı yaptık, şu anda Pençe 2 Harekatı'nı yapıyoruz. Milletimin başına bela olan bu teröristleri yerle yeksan ediyoruz. YPG/PYD'yle de mücadelemiz sürüyor.

Kardeşlerim, bunlar bedava olmuyor değil mi? Bunun bir bedeli, bir karşılığı var. Ama bunu şimdi, teröristi arkasına alan siyasi partiler, onlara destek verenler ne diyor? Madem ki böyle, yapmayın. Ha yapmayalım da, milletimin refahını, huzurunu düşünmekle mükellefiz. Onun için de bu süreci devam ettiriyoruz.

 

 

YORUMLAR 36
  • SEMAHAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Karanlıkta kalan sorular mutlaka aydınlatılmalı.1-Adil öksüz nerede ve nasıl olupta buharlaşıp kayboldu.2-İdam cezası gelecekti.nerde kaldı? Bunlar ortaya konulmadıkça tabiki darbe riski devam eder.
    Cevapla
  • Unutma 4 yıl önce Şikayet Et
    dava konusunda haklı .Önceden çok incelemedik bakın neler oldu.251 canımız o gece gitti.İnce eleyip sık dokumak lazım.Şehitlerimize rahmet gazilerimize geçmiş olsun diyorum.
    Cevapla
  • davaların savcısı 4 yıl önce Şikayet Et
    ergenekon davası ne oldu ? o süreçte ölenler ceza alanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz savcı bey ? tarafsız kalamıyorsun hep koltukatan taraf oluyorsun. cumhur yaptık. hala daha ayrıştırmaya sivri deile devam ediyorsun. biraz üstürüp. biraz günew göre ters konuşmak daha sevimli olur ama derdiniz. kendi taraftarınızı daha da kemikleştirmek yoksa zaten cumhur gibi davranmak değil.
    Cevapla
  • selim ileri 4 yıl önce Şikayet Et
    ben de sandım ki suriyeliler geri gönderilecek!!!
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    3 sene geçmiş, nihayet yani!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi