Malezya Başbakanı Ankara'da

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed Ankara'ya geldi. Muhammed'i Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı. İki lider baş başa görüşme yapacak, ardından iki ülkenin heyetleri arasında görüşme gerçekleştirilecek.

Malezya Başbakanı Ankara'da
Malezya Başbakanı Ankara'da
GİRİŞ 25.07.2019 16:09 GÜNCELLEME 25.07.2019 16:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Tun Dr. Mahathir bin Muhammed’i resmi törenle karşıladı. 

Erdoğan’ın davetine icabetle, Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan Malezya Başbakanı Muhammed için Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi tören düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, atlı birlikler eşliğinde gelen konuk Başbakan Mahathir bin Muhammed’i Külliye girişinde karşılamasının ardından iki lider tören alanındaki yerini aldı. İki ülke milli marşlarının 21 pare top atışı eşliğinde çalınmasından sonra Başbakan Mahathir bin Muhammed, tören kıtasını Türkçe “merhaba asker” diye selamladı. İki ülke heyetlerinin taktimi sonrasında liderler Türkiye ve Malezya bayraklarının bulunduğu merdivenlerde gazetecilere poz verdi. 

Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından liderler Cumhuriyet Nişanı tevcihi ve ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçecek. 

Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, savunma sanayii başta olmak üzere Türkiye ve Malezya arasındaki ikili ilişkiler, tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmede ayrıca, Türkiye ve Malezya’yı yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Konuk Başbakan’ın Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da çeşitli temas ve incelemelerde bulunması, ayrıca, Türk iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!