Mazlum Dağ'dan Erbil'deki terör saldırısıyla ilgili itiraf!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil'deki Türk Başkonsolosluğu görevlisinin şehit edildiği saldırının baş faili Mazlum Dağ ile birlikte toplamda 6 kişinin yakalandığını ve saldırı talimatının terör örgütü PKK tarafından verildiğini duyurdu.

GİRİŞ 26.07.2019 22:42 GÜNCELLEME 26.07.2019 22:43
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Asayiş ve anti-terör timleri, çok kısa bir süre içinde Erbil saldırısıyla bağlantılı  aralarında olayın baş faili Mazlum Dağ'ın da olduğu 3'ü Türk vatandaşı olmak üzere toplamda 6 kişiyi yakaladı. Diğer 3 kişi IKBY vatandaşı olup faillere yardım ve yataklık ettiği tespit edildi. Olaya karışan birkaç kişi daha mahkemece verilen karar üzerine aranmaya devam ediyor." denildi.

 

 

TERÖR SALDIRISI KANDİL'DE PLANLANDI

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: 

 

 

"Suçluların itiraflarına göre, Türk Başkonsolosluğu çalışanının öldürüldüğü Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını bozmayı hedefleyen Erbil'deki terör saldırısı birkaç ay önce Kandil'de Fatih (Botan) adındaki PKK'lı tarafından planlandı. Saldırının baş faili, 2 Irak vatandaşını Türk diplomatın koruması olduğu şüphesi ile öldürdüklerini itiraf etti.

Erbil Emniyet Müdürlüğü, yazılı açıklamanın yanı sıra söz konusu 6 kişinin itiraflarının yer aldığı görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı.  

IKBY güvenlik güçleri, 20 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ ve ona yardım eden Muhammed Bisksız'ın yakalandığını duyurmuştu.

Erbil'de, 17 Temmuz günü bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit edilmiş, 2 Irak vatandaşı da hayatını kaybetmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • şato 4 yıl önce Şikayet Et
    rica ediyorum bu yaratıklara it, köpek, ayı, sırtlan, diye hakaret etmeyin o hayvanların utanması, haysiyeti, onuru, şerefi, vefası var ama bu mahlukların yok. Allah bu aşağılık yaratıklara cehennemin dibini nasip etsin inşaallah.
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    YAL VA RI YO RUM. yakalamayın. ayıp yahu ayıp. şu 15 temmuz şehitlerine ayıp
    Cevapla
  • efecan06 4 yıl önce Şikayet Et
    birisi nickli arkadas haberi iyi okumadan yorum yaziyon yakalanan o adileri irak gucleri yakaladi baskalarida sizin yoruma gore devleti sucluyolar önce okuyun anlayin yorumu ona gore yazin saygilar
    Cevapla
  • tanju 4 yıl önce Şikayet Et
    Ablası mecliste. Saliverin gitsin. veya ablasınıda beraber hücreye koyun. veya tüm aileyi IKYB ye sürün.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten kandildemi planlanmış?Zamanlama manidar!!1
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin öldürülmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi