CHP ile HDP ittifakında T.C. çatlağı

Seyhan Belediye Başkanı, HDP’li Buyruk’u yardımcısı yaptı, meclis karıştı. Buyruk, tabelaya ‘T.C’ ibaresinin eklemesini istemeyince meclis toplantısını bırakıp gitti.

CHP ile HDP ittifakında T.C. çatlağı
CHP ile HDP ittifakında T.C. çatlağı
GİRİŞ 08.08.2019 08:27 GÜNCELLEME 08.08.2019 08:31
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

CHP’li Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, damadı Erkan Şenyurt’u ‘özel kalem müdürü’ olarak atamasının ardından, şimdi de  HDP’li olduğu öne sürülen Funda Buyruk’u başkan yardımcılığı görevine getirmesi, mecliste  gerginliğe neden oldu. Bu atamaya tepki gösteren ‘Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri, kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. 

 

 

DEMİRTAŞ'A ÖVGÜLER DİZDİ

Tartışmaların odağındaki isim Buyruk’un, MHP’li meclis üyesi Şehmus Uçar’ın, belediyenin  tabelasına ‘T.C.’ ibaresinin eklenmesine yönelik teklifi sonrasında meclis salonunu terk edip, eylem yapması da dikkat çekti. Yine HDP’li olup, CHP listelerinden meclise girdiği öne sürülen Leyla Karakaş’ın da Buyruk’tan sonra Selahattin Demirtaş’a övgüler düzüp, salonu terk etmesi tepki topladı. MHP’nin verdiği teklif, CHP’li üyelerin; “Sadece T.C. olarak değil, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi tabelada yer alsın” kararı, oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

BU ATAMA KAYGI VERiCi

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Yalçın Limoncu, “Terör örgütünü savunan ve çıkıp, ‘Biz Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen bir parti liderini, burada meclis kürsüsünden savunup, ona methiyeler düzen birinin, ‘belediye başkan yardımcılığı’ görevinde neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz. Bu durum bizi kaygılandırıyor. Bu yüzden de bu atamaya karşıyız” dedi.

Akşam

YORUMLAR 31
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun hepinize ne Atatürke nede cumhuriyetin degerlerine sahip cikamadiniz akp de sizin gibi tc yazilarini ve Atatürkü her yerden kaldirdi sizde ayni hepinizden utaniyorum yaziklar olsun türkiye de yeni milliyetci ve Atatürkücü vatansever bir partiye ihtiyac var
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröriste idam yandaşı na vatandaşlıktan çıkarma ve sınır dışı Devlet bu iki yasayı çıkarıp uygulanmaz ise bu işin sonucu iyiye gitmez Devlet Teröriste ve yandaşı na Çanak tutamaz göz yumamaz bu vatana ihanet olur..
    Cevapla
  • Selim 06 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya allahınız severseniz artık kıvırttırmayın siz le beraber bunlar degilmi ittifak kuran atatürkün partisini ne hale getirdiniz hiç mi yüzünüz kızarmıyor
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Seyhan belediyesinde iyi partili yokmu yoksa hepsi süt dökmüş gibi sus pusmu, karşı çıkamamışlardır kesin.
    Cevapla
  • Realist 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen kayyum atansın yarın göreve başlasın......chp TC yazısını yazdıramıyorsa CHP partisine de devlet başkan atasın.... Atatürk ün pertisi talancıların elinden kurtulsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?