ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Büyük adım olacak

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Güvenli bölge kurulması bölgede barış ve güvenlik için büyük adım olacak. Türkiye ile görüşmelerde ilerleme sağlanması memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.

ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Büyük adım olacak
ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Büyük adım olacak
GİRİŞ 10.08.2019 00:52 GÜNCELLEME 10.08.2019 09:37
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ile Türkiye arasında "Müşterek Harekat Merkezi" kurulması konusunda mutabakata varılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bakan Pompeo, Suriye'nin kuzeydoğusunda kurulması planlanan güvenli bölgeye yönelik görüşmelere ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Suriye'nin kuzeydoğusunda ortak güvenlik endişelerimizi ele alan ve sürdürülebilir güvenlik mekanizması kurulması için ABD ve Türkiye arasında yapılan önemli ilerlemelerden memnuniyet duydum. Güvenli bölgenin kurulması, barış ve güvenliğin sağlanması açısından önemli bir adım."

TÜRKİYE'DE "MÜŞTEREK HAREKAT MERKEZİ" KONUSUNDA MUTABAKAT SAĞLANMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli şekilde tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik, ABD askeri yetkilileriyle Milli Savunma Bakanlığında 5-7 Ağustos'ta görüşmeler gerçekleştirilmişti.

Görüşmelerde, Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezi'nin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Türk ve ABD'li askeri yetkililerce, güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda da anlaşmaya varılmıştı.

YORUMLAR 67
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    büyük adım değil... biz bizim için güvenli ve sağlam olan adım istiyoruz. ve nedense size hiiiiiiiiiç güvenmiyoruz. güvenmek de istemiyoruz ve hatta sizi hiç istemiyoruz.
    Cevapla
  • Ercüment 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim bilir gene ne hainlik düşünüyorlar. Ben kesinlik ile bu abd hainleri ile anlaşma ve benzeri şeyler olmasını istemiyorum f 35 uçaklarına alsınlar Bi yerlerine soksunlar. Onların düşmanı bizim dostumuzdur (Rusya)
    Cevapla
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye güvenimiz eksi 10...
    Cevapla
  • ali celik 4 yıl önce Şikayet Et
    hala oyalıyorlar insanın yüzüne baka baka yalan söylüyorlar türkiye geregini yapmalı türkiye kandıra bilecegin ülke degil artık
    Cevapla
  • EBRAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden hep kayıp eden biz Müslümanlar oluyoruz ,abd bizim ve tüm Müslümanların en büyük düşmanıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...