HDP'li belediye meclis üyesi bu sözlerle istifa etti

HDP Midyat Belediye Meclis Üyesi Bedii Alğaç, partisine tepki göstererek istifa etti. HDP'de etnik köken siyasetinin yapıldığını vurgulayan Alğaç, "Vatan, millet ve memlekete hizmet anlayışını görmedim. Ayrıştıran ve bölenler ile siyaset yapmayı kişiliğime aykırı buluyorum" ifadelerini kullandı.

HDP'li belediye meclis üyesi bu sözlerle istifa etti
HDP'li belediye meclis üyesi bu sözlerle istifa etti
GİRİŞ 24.08.2019 18:01 GÜNCELLEME 24.08.2019 18:10
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerinde Mardin'in Midyat ilçesinde HDP'den belediye meclis üyesi seçilen Bedii Alğaç, partisinin siyaset anlayışına tepki göstererek istifa etti. HDP'nin etnik köken siyaseti üzerinden ülkeyi ayrıştırdığını ve bölmeyi amaçladığını kaydeden Alğaç, "Parti içinde hizipçilik ve etnik köken siyaseti yapılıyor" dedi. 

 

 

İstifa kararını açıklama yaparak duyuran Alğaç, şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart yerel seçimlerinde, milletim ve devletime hizmet etmek inancıyla HDP'den meclis üyesi seçildim. Ancak benim düşünce ve fikirlerimle bağdaşmadığını gördüm.

 

 

Parti içinde hizipçilik ve etnik köken siyaseti yapılmaktadır. Vatan, millet ve memlekete hizmet anlayışını görmedim.

Benim siyasi anlayışım ülkem ve vatanım için çalışmaktır. Ayrıştıran, bölenler ile siyaset yapmayı kişiliğime aykırı buluyorum. Bundan dolayı HDP'de siyaset yapmam imkansız hale gelmiştir.

Bugün itibariyle HDP üyeliğimden istifa ediyorum."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 59
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Cesaret etmiş doğruyu söyleyebilmiş her kez de bu yok CHP sadece yalan atıp duruyor bedava ya boş boş konuşup milleti yalanla kandıran bence tek parti ne yazık ki o yalan lara bir çok kesimde inanıyor hep yalanlarla bir yere gelmiş salla başını al maaşının diye bir söz var tam bunlara göre hiiiç faydalar ı yok zarar çok HDP ve CHP ülkeyi parçalama derdinde fetöde aynı çokça dua edelim dua
    Cevapla
  • Giyaseddin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar neredeydin? Tabi kayyumlar atandı kalmadı başka çarem! La siz varya siz sıkıştınızmı milliyetçiliği kimseye bırakmazsınız! Ama sırtımızı döndükmü hançeri saplayıverirsiniz! Yemezler aslanım!
    Cevapla
  • hekim usta 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bilmemde pkk dan onaylı sen istifa et chp ye geç oradan rahat rahat olup biteni bize ifsa et oradan iş bitirelim olabilir bunlara güven olmaz
    Cevapla
  • çapanoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolu hdpkk ya dusen her insan evladina ibret olsun
    Cevapla
  • Hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün HDP li onurlu insanlardan aynı tepkiyi görmek istiyoruz. Zira şerefli hiçbir insan orda siyaset yapamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi