Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Rusya'dan İdlib açıklaması!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İdlib'de çatışmasızlık bölgesine ilişkin Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmaların zorluklara rağmen uygulandığına dikkati çekerek, 'Umarım İdlib'de durum şimdi istikrara kavuşacak ve tümüyle normale dönecek' dedi. Putin ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından, İdlib konusunda anlaşma sağladıklarını belirtmişti.

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Rusya'dan İdlib açıklaması!
Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından Rusya'dan İdlib açıklaması!
GİRİŞ 27.08.2019 19:57 GÜNCELLEME 27.08.2019 20:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Şoygu, başkent Moskova'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

 

 

"İDLİB ANLAŞMALARI UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR"

Türkiye ve Rusya arasında İdlib konulu anlaşmaların devam ettiğini hatırlatan Şoygu, "İdlib anlaşmaları uygulanmaya devam ediyor ancak bazı zorluklar var." ifadesinin kullandı.

 

 

"TÜRK TARAFINI BİLGİLENDİREREK ADIM ATTIK"

Şoygu, Rus ve Türk ordularının İdlib'de ortak devriye yaptığını vurgulayarak, "Türk devriyeleri çatışmasızlık bölgesinin içinde, bizim devriyelerimiz çatışmasızlık bölgesinin dışında ancak çatışmasızlık bölgesinin güneyinden gelen saldırılara seyirci kalamazdık, bu nedenle Türk meslektaşlarımızı attığımız ve atacağımız adımlar hakkında bilgilendirdik." diye konuştu.

"UMARIM İDLİB'TE DURUM TÜMÜYLE NORMALE DÖNECEK"

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından İdlib'deki durumun normalleşmesini umduklarına işaret eden Şoygu, "Umarım İdlib'de durum şimdi istikrara kavuşacak ve tümüyle normale dönecek." dedi.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • gölge 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşman denince doğuda Rus, batıda Rum akla gelir. O nedenle Rusya ile karşılıklı menfaatlerimiz çerçevesinde ikili iyi ilişkiler kurup, lades tutuşan iki insan gibi de "aklımda" diyeceğiz. Başka yolu yok bunun...
    Cevapla
  • rusya dışarı 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse bizim suriye sınırımız gibi bir sınıra sahip değil. rusya oradan öyle konuşamaz. 1 milyon gelecek mülteciyi rusya alacak mı? onların gidebieceği tek yer türkiye. her türlü hak bizim hakkımız. rusya bir yere kadar, aklını başına lması lazım.
    Cevapla
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan yalan söylüyorlar belki bu toplantı yapılırker kendi uçakları ile zalim esedin uçakları masum bebeklerin üzerine ölüm yağdırıyorlardı
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah rus sözünden çaymaz.
    Cevapla
  • Mardin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bırakın dost söylemini gavurdan dost olmaz çok iyi silahlar ve güçlü olmalıyız allaha hakkıyla kul olursak allah teâlânın yardımını görecez inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim