CHP kendi yayınladığı vaade 'sahte' dedi, İmamoğlu tarafı ise...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ücretsiz servis vaadi için top genel merkeze atılırken, CHP kampanya sorumlusu, tanıtım videosu için "Sahte olabilir" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Torun ise CHP’nin böyle bir vaadinin olmadığını söyledi.

GİRİŞ 31.08.2019 09:10 GÜNCELLEME 31.08.2019 09:19
Bu Habere 301 Yorum Yapılmış

CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde vaatleri için hazırladığı reklam filmleri İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile genel merkezi karşı karşıya getirdi. İmamoğlu'nun öğrenci servislerine yüzde 13'lük zam yapmasıyla birlikte akıllara CHP'nin öğrenciler için verdiği vaatlerin videosu geldi.

İMAMOĞLU TARAFI: BİZİM ÖYLE BİR VAADİMİZ YOK

 

 

Akşam Gazetesi, İmamoğlu'nun Danışmanı Murat Ongun'a, "İstanbul’da öğrenci servislerine yüzde 13 zam yapıldı. Seçim vaatleri arasında ilkokul öğrencilerine ücretsiz servis olacaktı" sorusunu sordu. Ongun da, "Ekrem Bey'in kendi ağzından böyle bir vaadi yok. Bizim seçim vaatlerimiz internet sitemizde duruyor. O videoyu CHP kampanya yöneticisi Ateş İlyas Başsoy'a soracaksınız" diyerek topu genel merkeze attı. 

CHP YÖNETİMİ: SAHTE OLABİLİR

CHP'nin yerel seçim kampanya sorumlusu Ateş İlyas Başsoy, CHP'nin resmi Youtube kanalından yayımlanan videoyla ilgili Akşam Gazetesine şu açıklamayı yaptı: "31 Mart seçimleri öncesinde hazırlanan videoları ben yaptırdım. Önceki gün Murat Ongun beni 'Ücretsiz servis' başlığıyla yayımlanan videoyla ilgili aradı. Bu videodan haberim yok. Biz hazırlasaydık bilirdim. Bizim dışımızda biri hazırlamış. Youtube kanalına nasıl koyulduğunu ise bilmiyorum. Yalnız video 'Fake (sahte)' olabilir. Bu videoyu CHP'den kimin hazırladığını da kimse bilmiyor" diye konuştu. 

CHP'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA: BÖYLE BİR VAADİMİZ YOK

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Akşam Gazetesinin konuya ilişkin sorusuna danışmanı aracılığıyla yanıt verdi. Torun, İmamoğlu'nun Sözcüsü Murat Ongun'un, "Ücretsiz servis Ekrem Bey'in vaadi değil" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "CHP'nin ne yerel seçim vaatlerinde ne de seçim bildirgesinde böyle bir vaadin bulunmadığını" aktardı. Olmayan vaadin CHP'nin resmi internet sitesinde nasıl yer aldığına ise açıklık getirmedi. 

11 VAAT VİDEOSU VAR 

Seçimden 12 gün önce 19 Mart tarihinde CHP'nin resmi Youtube kanalından ilk olarak Kılıçdaroğlu'nun 50 saniyelik "Martın sonu bahar" tanıtım videosu konuldu. Bu videonun altına da 13'er saniyelik 11 video yayımlandı. Ateş İlyas Başsoy tarafından hazırlatılan videoların başlıkları "Her mahalleye ücretsiz kreş", "Her çocuğun kapısına süt", "Bebeklere 6 ay ücretsiz tedavi" başlıklarıyla hazırlanan 11 vaat videolarından biri de "İlkokul öğrencilerine ücretsiz servis" vaadiydi. Aynı anda CHP'nin Youtube kanalına yüklenen bu videolar ortalama 200 ila 300 bin kişi tarafından görüntülendi. 

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 301
  • GURBET 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha güzellerini de bekluyoruz durmak yok zamlara devam hhhh
    Cevapla
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    bakışların bana bir şeyler anlatıyor ne? yalan...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu neki bazıseçim bürolarında vatandaşların isimlerini ve kredi kartı borçlarını kaydedip İmamoğlunun kazanması halinde belediyenin bu borçları ödeyeceğini vaadettiler."
    Cevapla
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam bunlar kendilerinin ne olduğunu daha iyi biliyorlar.biz kendimizi özeleştiriden geçirmek mecburiyetindeyiz.
    Cevapla
  • Antrikot 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...