Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir çılgınlık söz konusu

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da 7 şehit verdiğimiz alçak saldırıya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gelen son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı için "Bunlarda bir çılgınlık söz konusu. Ama ne olursa olsun bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Gözaltılar devam edecek" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 13.09.2019 14:57 GÜNCELLEME 14.09.2019 06:00
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında Diyarbakır’da 7 şehit verdiğimizi saldırı ile ilgili konuştu. "Bildiğiniz gibi olay dün gece vuku buldu. Ve bu olayda ilk etapta 4 daha sonra oradaki şehitlerimizin sayısı 7’ye yükseldi. Şu anda tabi bir o kadar da 10 kadar yaralımız var. Allah yaralılarımıza şifalar, şehitlerimize de rahmet eylesin. Hemen İçişleri Bakanımı oraya gönderdik. Aynı zamanda genel başkan yardımcımı oraya gönderdik" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

 

 

ŞEHİT AİLELERİ İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜM

"Gerek valimizden, gerek an be an bilgileri aldığım gibi; şehit aileleriyle bire bir görüşme fırsatım oldu. Fakat onların tevekkülü, zaten biz diyor yıllardır aşiret olarak çok şehit verdik. Bunlar diyor bizi yıldıramaz, yıldırmayacak.

BURADA BİR ÇILGINLIK SÖZ KONUSU

Bir çılgınlık bunlarda söz konusu. Ama ne olursa olsun bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Ve sonunda biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu işten galip geleceğiz. Ve şu anda da bildiğiniz gibi gerek HDP İlçe Başkanı, gerekse Belediye Fen İşleri şimdilik ilk etapta bunlar alındı. Ve daha başkaları da alınıyor, alınacak diye düşünüyorum.

 

 

ANKARA’DA ÜÇLÜ SURİYE ZİRVESİ

İdlib’deki gelişmeleri ele alacağız. Koalisyon güçlerinin kendilerine göre yaptığı bazı çalışmalar var. bizim bunlarla da yaptığımız bazı görüşmeler var. Amerika ile yaptığımız bazı görüşmeler var.Görüşmeler neticesinde varılan bazı noktalar var. şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte bölgede lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Bu yeterli mi? Değil. Çünkü burada terör örgütü PYD YPG bunlara karşı Amerika’nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı şu anda? Henüz yok.Şimdi BM Genel Kurulu’na gidiyoruz. BM Genel Kurulu’nda sayın Trump ile görüşmelerimiz olacak. Gerek dar kapsamlı, gerekse belki de ikili. Bu görüşmelerimizde bunları ele alacağız.
 

Kremlin'den üçlü zürve açıklaması!


DİYARBAKIRLI ANNELERE MESAJ: YANINIZDAYIZ

Şimdi tabi bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabi burada canı yanan anneler. Evlat acısı nedir bunu anneler gayet iyi bilir. Ağlarsa anam ağlar diyor ya, gerisi boş ağlar. Şimdi bu iş adeta serbest belki bırakılmış olsa burada öyle 28 aile falan değil belki binler oraya akacak. Ama tabi korku olayı da var. Fakat bütün bunlara rağmen şu anda STK’lar vesaire onlar da artık Diyarbakır’a gelmeye başladılar. Bu süreç daha da artacak. Ben analara şunu söylüyorum. Biz devlet olarak yanınızdayız. Bu süreci biz takip ediyoruz.
 

Annelerin direnişi sürüyor!


Burada PKK, siyasi uzantısı HDP, bunlar yapacakları bir şey varsa bunu yaparlar. Bu işi Meclis’e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine kusura bakmasınlar biz prim vermeyiz.Terör örgütünün yıkmış olduğu binaları yeniden inşa ettik. Bunları yapan biziz. Devlet burada varlığını sürdürüyor. Ama bunlar bugüne kadar hiçbir zaman Kürtlerin savunucusu havasına giren bu terör örgütü tam aksine benim oradaki Kürt vatandaşlarımı, Kürt kardeşlerimi her türlü cefanın içine soktular. Onları orada sürdürürken, kendi evlatlarını yakınlarını en lüks yerlerde eğlendirdiler, en lüks yerlerde onlara yaşam sağladılar.Biz Diyarbakır’da, Süleyman bey onları ziyaret edecek. Ve bu sabah kendisiyle onu da görüştük. Bu arada da peyderpey sayı artıyor, daha da artacak diye düşünüyorum."

Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'nin aracı olduğunu iddia ederek, partinin il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Kulp ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırıyı lanetledi.

YORUMLAR 15
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Son çırpınışları Allahın izniyle pkk ve diğer teror örğütlerin sonu yakın Şehitlerimize Allahtan Rahmet Ailerine sabır versin
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize güç kuvvet versin. Türk milleti bu terör belasını bitirecek kudrete sahiptir.
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkede olsalar öğle sonrasını göremez bu iblisler.
    Cevapla
  • Gurbet 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkede bunların varolması bile mümkün değil.
    Cevapla
  • Jjkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ye artık daha güvenilmez. Bütün Hdp belediyelerine kayyum atanması lağzım.
    Cevapla
  • Ikikik 4 yıl önce Şikayet Et
    Icimizdeki hayinlere anladiklari dilden anlatacaksin.once iceri alican sonra vericen zopayi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı