Mansur Yavaş'ın attığı çocuklar devlet korumasında

Ankara Büyükşehir’e bağlı ‘Çocuk Koruma Evleri’nden atılan 47 çocuktan reşit olmayan 37’sine koruma kararı çıkarıldı. Çocukların eğitim ve yaşam masrafları üstlenildi.

Mansur Yavaş'ın attığı çocuklar devlet korumasında
Mansur Yavaş'ın attığı çocuklar devlet korumasında
GİRİŞ 15.09.2019 08:28 GÜNCELLEME 15.09.2019 08:28
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 çocuk koruma evinin kapatılmasıyla 47 çocuk sokakta kaldı. Parkta yatmak zorunda kalan İ.A’nın yaşadıklarını duyurması üzerine bakanlık yetkileri incelemelere hız verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda İ.A. ve kardeşi için bakım ve gözetimini sağlayan ebeveynleri ya da vasilerinin bulunmaması nedeniyle ‘Acil Koruma Kararı’ çıkartıldı. Ankara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İ.A. ve kardeşi yaş ve cinsiyetlerine uygun bir kuruluşa yerleştirildi, eğitim ve sağlık giderleri üstlenildi. 

HER BİRİ TEK TEK İNCELENDİ 

Yurtta kalan diğer çocuklar hakkında yapılan incelemede 47 çocuktan 10’unun reşit olduğu tespit edildi. Buna göre; 6 çocuk için bakım, 12 çocuk için danışmanlık, 5 çocuk için sosyo-ekonomik destek (SED) tedbirine karar verildi. 3 çocuğa SED ile danışmanlık, diğer 3 çocuk için ise SED ile eğitim-danışmanlık, bir çocuk için SED ile sağlık-danışmanlık tedbiri hayata geçirildi. 2 çocuğa eğitim tedbiri verlid. 3 çocuk ise ailesine teslim edildi. 

ARTIK PARKTA YATMAYACAK

Koruma evlerinin kapatılmasının ardından üvey annesi tarafından istenmeyen İ.A. günlerce korkarak parkta kalmıştı. İ.A. ve kardeşi artık devlet korumasında. 

Akşam

YORUMLAR 89
  • E.K.G 4 yıl önce Şikayet Et
    Mansur Yavaş'ı severrim ancak bu çocukları evsiz bıraktığı için sevgim azaldı...
    Cevapla
  • suleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların mantık zaten hdp ile aynı ben vermem devlet versin.
    Cevapla
  • 0606 4 yıl önce Şikayet Et
    mansur yavaş senden belediye başkanı olmaaazzzz. Bu Milleti Vatandaşı hafife alma. Belediyenin parasını da sakın boşa harcama. Yoksa bir daha ki seçimlerde ağlaya ağlaya Gidersin , yavaş yavaş.***
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Gitmez kardes bi kac yalan daha uydururlar. Vatandas yine atar. Gecmis olsun Ankara
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin? Sokağa attıkları O Çocukların Ah,ı ; Chp,yi Mansur Yavaş,ı vuracak?.
    Cevapla
  • devriye 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlıktan nasibini almamış idareciler ,elinize ne geçti şimdi bu çocukları yurttan atmakla bunu bir izah etseler iyi olur. nefret ediyorum sizden bir chp li olarak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...