Son dakika: PKK'nın dağ kadrosunda yüzde 78 gerileme!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklaması ile son iki yıl içinde terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunun yüzde 78 gerilediğini açıkladı. Soylu yaptığı açıklamada "PKK’nin içerideki eleman sayısı 600’ün altına gerilemiştir" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 19.09.2019 14:37 GÜNCELLEME 19.09.2019 14:38
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerimizin terörle mücadele için verdiği amansız mücadele sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün  Ankara'da gazi ve gazi aileleri ile bir araya geldiği yemek programda konuştu.

 

 



354 BİN SURİYELİ DÖNDÜ

Bakan Soylu, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları sonrası 354 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğünü açıkladı.

PKK'NIN DAĞ KADROSUNDA YÜZDE 78 GERİLME

 

 

Terör örgütü PKK'nın içindeki eleman sayısının da 600'ün altına gerilediğini belirten Soylu, ''Son 2 yılda örgütün dağ kadrosu yüzde 78 geriledi'' dedi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Bakan  Soylu  bugün Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde yaptığı açıklamada "Terörle ve düzensiz göçle mücadele ediyoruz. Suriye'de veya Ortadoğu'nun herhangi bir yerinden yola çıkan düzensiz göç, bir yere kadar DEAŞ'a, sonra da PKK'ya para ödüyor. Sonra da sınırlarımızın içinde organizatörlere veriliyor. Yol üzerinde aldığı uyuşturucuyu satmaya çalışıyor. Sonra doğudan batıya doğru kaçmaya çalışıyor. 2014'te Yunanistan'a geçen her 100 göçmenden 10'u yakalanıyordu. Şimdi denizde 51'i yakalanabiliyor, 49'u geçiyor. Bu bizim ortaya koymuş başarının belki de en üst noktasıdır. " ifadesini kullanmıştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları sonrası 354 bin Suriyeli ülkelerine döndü. PKK'nın içindeki eleman sayısı 600'ün altına geriledi. Son 2 yılda örgütün dağ kadrosu yüzde 78 geriledi'' dedi.

PKK'YA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ OPERASYON SAYISI 90 BİN 513'TÜR

Terörle mücadelenin, birbirinden farklı terör örgütleriyle eşzamanlı olarak devam ettiğini vurgulayan Soylu, şu görüşlerini paylaştı:

"Bir yandan uzun yıllardır mücadele ettiğimiz PKK, diğer yandan rehavete kapılmanın yanlış olacağı DEAŞ, öte yandan terör örgütlerinin beta versiyonu olarak tanımladığımız FETÖ ve yine Türkiye'deki geçmişleri eski olan, daha ziyade kiralık suikast örgütleri gibi çalışan DHKP-C ve aşırı sol örgütler... Türkiye bugün başta PKK/YPG olmak üzere tüm bu örgütlere karşı operasyon halindedir. Bu örgütlerin simbiyotik ilişkilerini hiçbir daim gözden kaçırmamak lazım. Suriye'nin civarında ilk drone ve maket uçakla bombalı saldırıyı yapan DEAŞ'tır. Bundan kim öğrendi, PKK. Hemen bu saldırıları Türkiye'ye yönelik gerçekleştirmeye çalıştılar."

Özellikle PKK'ya karşı son dönem stratejilerinin "kesintisiz operasyon" ve "tehlikeyi kaynağında yok etme" şeklinde tarif ettiklerini anlatan Soylu, "Sadece bu yıl, bugün itibarıyla PKK'ya yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyon sayısı 90 bin 513'tür. Bir kıyaslama olması açısından söylemek isterim ki 2017 yılının tamamında bu sayı 60 bin 733'dü. Bu şu demektir, alandaki baskımız operasyon kabiliyetimiz ve yeteneğimiz gittikçe, katlanarak yükselmektedir." değerlendirmesini yaptı.
 

PKK'YA DARBE ÜSTÜNE DARBE

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, başarıyla devam eden Pençe-3 Harekatı kapsamında Haftanin bölgesine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, bölücü terör örgütü mensubu PKK'lı 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.Hakkari'de polisin yaptığı ikna çalışmaları sonucu 1 teröristin teslim olduğu belirtildi.

PKK'LI TERÖRİSTLER TESLİM OLDU

Terör örgütü PKK’nın kuzey Irak’ta bulunan barınaklarından kaçmayı başaran 4’ü kadın 6 terörist Habur Kara Hudut kapısına gelerek güvenlik güçlerinde teslim oldu.Teröristler ifadeleri alınmak üzere Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
 

PKK kaçırmak istedi: Son anda kurtuldu!
DİYARBAKIRLI ANNELERİN NÖBETİ SÜRÜYOR

Diyarbakır'da kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı, 2015’te Malatya’da üniversite okurken kaybolan ve terör örgütü PKK’nın elinde olduğunu iddia ettiği oğlu Muhsin (27) için Muş’tan gelen Halit Altun ile 42 oldu.
 

YORUMLAR 23
  • Terkos 4 yıl önce Şikayet Et
    Teslim almıyalım,.teslim-zamanı çoktan bitti, VURUN GiTSiN.
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk ka bıtmez kıyamete kadar oparasyon sart teknolojı robotlarla duron larla heron uzaktan komandalı araclarla savasalım
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan Türkiye'den katılım azalıyor ama suriye ırak iran denen lanet ülkelerden katılımda bi o kadar artıyor ve bizde 250 bin dolar için bu ülke vatandaşlarına ne idüğü belli olmayan kimselere vatandaşlık veriyoruz bu da bi çelişki Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım benim, Allah senin yar ve yardımcın olsun. Allah ım seni ve bu aziz milleti şer güçlerin oyununda n korusun.
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelmiş Geçmiş en iyi içişleri bakanı pkk Terörüslerin belini kırdık çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat