CHP’de istifa krizi...İl Başkanlığına kayyum atandı

CHP Genel Merkezi, CHP Tunceli İl Başkan Vekili İrfan Bozkurt'un istifasının ardından göreve seçilen Murat İl'i ve yönetim kurulunu görevden alarak kayyum heyeti atadı.

CHP’de istifa krizi...İl Başkanlığına kayyum atandı
CHP’de istifa krizi...İl Başkanlığına kayyum atandı
GİRİŞ 24.09.2019 19:29 GÜNCELLEME 24.09.2019 19:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Tunceli İl Başkan Vekili İrfan Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinden yaklaşık 1 ay önce devraldığı ve vekaleten yürüttüğü CHP Tunceli İl Başkanlığı görevini dün itibariyle sonlandırdığını belirtti.

Bozkurt'un istifasının ardından toplanan il yönetim kurulu üyeleri, Murat İl'i CHP Tunceli İl Başkanı olarak seçti.

İl'in başkan seçilmesinin ardından CHP Genel Merkezi, il ve tüm yönetim kurulu üyelerini görevden aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Tunceli İl Başkanlığı'na Mesut Çoşkun başkanlığında 7 kişilik kayyum heyetinin atandığı bildirdi.

'YARGIYA BAŞVURACAĞIZ'

Görevden alınmasıyla ilgili açıklamada bulunan Murat İl, CHP Genel Merkezince alınan karara ilişkin yargıya başvuracaklarını söyledi. İl, "Partimizin genel politikası kayyum atamalarına karşı bir duruştur. Ama görüyoruz ki genel merkezimiz karşı olduğu bir sistemi parti içinde rahatlıkla uygulayabiliyor. Genel merkezimiz tüzük maddelerini hiçe sayarak karşı olduğu kayyum gerçeğini parti içinde uygulayarak kendisi ile çelişmiştir. Kayyum atamasını asla kabul etmiyoruz. CHP Tunceli il örgütü olarak hakkımızı CHP Genel Merkezi ve yargıda arayacağız. Ayrıca il başkanlığına kayyum heyetinin atanmasının durdurulması ve eski yönetimin göreve iadesi için yargıya da en kısa sürede başvuracağız" dedi.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 6
  • Kahramanmaraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme görevden alınan Murat İl ve yönetimini haklı bulacak bunu da emsal karar gösterip Devlet'in atadığı kayyumları haksızmış gibi göstermek amaçları. Yoksa küfürde birleşmiş bir topluluk kendi aralarında ihtilafa düşmezler kolay kolay.
    Cevapla
  • mantikli 4 yıl önce Şikayet Et
    diktatör kemal
    Cevapla
  • oyun oyun 4 yıl önce Şikayet Et
    Akılları sıra kayyumu yargıya tşıyıp farklı karar bekliyorlar emsa terör seviciler ulen sizi tanıyoruz terör seviciler bebek katilleri Ermeni çeteleri Müslüman düşmanları
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte chp nin demokrasi anlayışı. Chp ne zaman bir şeylerden birilerini suçluyor iftira atıyorsa bilin ki o naneyi kendi yiyordur. Aynen imf görüşmesinde olduğu gibi.
    Cevapla
  • DEMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP kayyum atayınca oluyor devlet atayınca kıyamet kopuyor bu nasıl iki yüzlülük
    Cevapla
  • oyun oyun 4 yıl önce Şikayet Et
    Chape kendini devlet yerine koymaya çalışmış kardeşim yargıdan farklı karar bekliyor aklısıra uyanıkya bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!